nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Rune iznenadio Cicipasa, Siner predao Rubljovu

Danski teniser Holger Vitus Rune napravio je jedno od najvećih iznenađenja na ovogodišnjem Rolan Garosu. Mladi Danaca je u osmini finala savladao Grka Stefanosa Cicipasa rezultatom 3:1, po setovima 7:5 6:3 3:6 6:4.

Fantastična partija Runea od samog starta. U prva dva seta je potpuno nadigrao Cicipasa kojeg je polako stigao umor usled mnogo mečeva koje je odigrao u prethodnom periodu. Danac je leteo po terenu i veoma lako poveo sa 2:0.

U trećem setu dolazi do pada igre kod Danca, što je bilo očekivano. Cicipas je to iskoristio i smanjio na 2:1.

Ipak, Grk nije imao snage za potpuni preokret. Rune je pametnom igrom pravio brejkove u pravom trenutku i na kraju zasluženo slavio. Njegov protvnik u četvrtfinalu biće Norvežanin Kasper Rud.

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u četvrttfinale nakon što mu je Italijan Janik Siner predao meč zbog povrede pri rezultatom 1:6 6:4 2:0.

Siner je odigrao perfektan prvi set, da bi u drugom Rubljov odgovorio. U drugom setu se pojavio problem sa levim kolenom zbog kojeg je Siner tražio pomoć fizioterapeuta. Na kraju, povreda je bila jača, jer Siner u trećem setu nije izgledao dobro i rešio je da preda meč.

Rubljov će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Medvedev/Čilić.


Autor fotografije: PASCAL ROSSIGNOL

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje