utorak, 30. april 2024.

t1x2.net

spot_img

RUSIJA: Džeko nikada nije bio svetska fudbalska zvezda?

Najzvučnije pojačanje Fenerbahčea ovog leta – Edin Džeko, usprotivio se odluci kluba da učestvuje na turniru u Sankt Peterburgu zbog trenutne situacije između Rusije i Ukrajine.

Iskusni napadač se i ranije javno solidarisao sa Ukrajinom, a već je slično negodovanje imao i u reprezentaciji. Naime, on je negodovao i u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine kada je trebalo da bude odigrana prijateljska utakmica sa Rusijom, te je ona zbog toga kasnije i otkazana.

U martu ove godine Zenit i Fenerbahče su već igrali u Turskoj u okviru humanitarne utakmice za prikupljanje pomoći žrtvama zemljotresa, a niko od igrača nije izrazio nezadovoljstvo zbog toga, čak ni strani fudbaleri.

Džeko se ugovorom, koji je pre samo par dana potpisao, obavezao da igra sve utakmice, uključujući i prijateljske, a u slučaju odbijanja klub ima pravo da ga kazni.

RIA sport piše da što se tiče Rusa Džeko ne mora ni da dolazi jer turnir njegovim izostankom apsolutno ništa neće izgubiti.

Na dobar način, Fenerbahče bi trebalo da kazni Džeka zbog odbijanja da ispuni uslove ugovora, koji uključuje učešće u prijateljskim utakmicama. Možete slobodno da ostavite igrača iz BiH kod kuće. Turnir u Sankt Peterburgu sigurno nema šta da izgubi od izostanka ostarelog napadača koji nikada nije bio svetska fudbalska zvezda – piše RIA sport.

Na pomenutom turniru u Sankt Peterburgu će pored Fenerbaheča učestvovati i Crvena zvezda, Zenit i Nefči.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje