petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Vraća se profesionalnom tenisu sa dva veštačka kuka

Nenad Zimonjić se vraća tenisu.

Njegov povratak biće na ovogodišnjem Srpska openu.

To ne bi bilo nimalo čudno, da Zimonjić nije imao operacije u ugradnje oba veštačka kuka 2018. godine.

“ Pre dve godine nisam mogao da igram na Serbia opetnu u Beogradu jer sam imao covid, pa želim sad da zaigram ponovo pred našom publikom, pogotovo jer smo uvek imali ogromnu podršku iz Republike Srpske. Biće mi zadovoljstvo da igram u Banjaluci, gde nisam bio dugi niz godina.

Jedan od razloga zašto se vraćam je saznanje da mogu ponovo da se bavim tenisom na vrhunskom nivou, jer se posle operacije kukova osećam odlično. Mogu da igram bez bolova, što je za mene velika stvar i želim da vidim do kog nivoa mogu da dođem. Srpska open neće biti moj poslednji turnir, voleo bi posle da odigram još nekoliko turnira. Ne znam još tačno ko će mi biti partner u dublu i da li ću na terenu u ponedeljak ili utorak. U subotu ću doći u Banjaluku, imaću par dana za adaptaciju.

Moj neki cilj je da se na nekoliko turnira pripremim za Vimbldon i tamo probam da odigram dobro i to da bude neka prekretnica, da vidim da li mogu da igram na visokom nivou ili ne, posle toga ću znati šta i kako dalje.“ izjavio je Zimonjić

Zimonjić ima 46 godina i ne bi bio prvi teniser u istoriji koji igra profesionalno u tim godinama, jer su pre njega Džon Mekinro u 47. godini uspeo čak i da osvoji turnir, a isto je pošlo za rukom i Martini Navratilovoj u 49toj godini života.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje