četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Salzburg – Rijeka (Kvalifikacije za Ligu šampiona) – najava!

KVALIFIKACIJE za LIGU ŠAMPIONA 3.kolo

SALZBURG (AUSTRIJA) – RIJEKA (HRVATSKA)

STADION: Red Bull Arena (31.895) POČETAK MEČA: 18:45

SUDIJA: Daniel Stefanski (Poljska)

Salzburg je jedan od najorganizovanijih klubova u Austriji, a otkako je kompanija Red Bul postala glavni sponzor klub, tim beleži još bolje rezultate. Osvojili su titulu dosta ubeljivo sa skorom 25-6-5 i gol razlikom 74:24. Drugoplasiranoj Austriji su pobegli čitavih 18 bodova. U drugom kolu kvalifikacija rutinski su prošli ekipu sa Malte, Hibernians ukupnim rezultatom 6:0 (pobede u oba meča po 3:0). Odigrali su i meč u kupu protiv niželigaša Deutchlandsberger i slavili 7:0, dok su u prvom kolu prvenstva Austrije pobedili Volfsberger u gostima 0:2

Što se tiče promena u timu, promenjen je trener, na mesto španca Oskra Garsije koje je klubu doneo dve titule, a sada je preuzeo Sent Etijen u Francuskoj, stigao je Marko Rosekoji je radio u akademiji ovog kluba. On forsira formaciju 4-3-1-2 u kojoj i inače igra ovaj tim. Što se tiče igračkog kadra, klub su napustili od standardnih igrača, samo vezni fudbaler Laimer (31/3/3) koji je prešao u Lajpcig, i Wanderson (krilni napadač) (20/3/9) koji je pojačao tim Krasnodara. Visdom se vratio sa pozajmice u Liverpul. Ostatak tima je nepromenjen, pojačanja su mladi igrači koji su prebačeni iz filijale ovog kluba Lieferinga, Honsak, Wolf, Igor i Haidara, stigao je i štoper iz Minhena 1860 – Pongračić (8/0), desni bek iz Matensburga, Farakaš(22/0), kao i Yabo (14/4), centralni vezni igrač Arminije Bilefeld, a stigao je i Izraelac Dabbour (13/7) iz Grashopersa koji ozbiljno preti da istisne Japanca Minamina iz startne postave.

Na golu je standardan Walke (34/0), dok će odbranu ispred njega sačinjavati brazilac Paolo Miranda (27/2)Ulmer (30/4/4) koji je dosta koristan i napadu svog tima, Čaleta-Car(18/0). U veznom redu koji je ostao bez Laimera, igraće Samassekou (27/0), dok su igrači zaduženi za kreaciju Lazaro (29/3/6), zatim Valon Beriša (34/7/8) koji će propustiti prvi meč protiv Rijeke zbog crvenog kartona u prvom meču sa Hiberniansom i Lainer (31/6/7).

Odličnu sezonu imalu su napadači iz Azije, Korejanac, Hee Chen Hwang sa 12 golova i 3 asistencije na 26 utakmica, i Japanac, Minamino koji je postigao 11 golova i zabeležio 2 asistencije.

Gde Salzburg može da traži svoju šansu protiv Rijeke: Pre svega u činjenici da igrači Rijeke nemaju puno iskustva u ovakvim mečevima, za razliku od Salzburga koji često igra evropske mečeve, uz to biće interesantno videti da li će Elez i Župarić moći da zaustave napadači dvojac Salzburga koji će najverovatnije činiti Hee Chen Hwang i novopridošli Dabbour koji je pružio odlične partije u dresu Grashopersa prošle godine  što bi moglo i da odluči meč.


Rijeka je posle mnogo godina uspela da svrgne Dinamo sa trona prvaka Hrvatske, a uspešno su otpočeli i sezonu u Evropi, izbacivši u drugom kolu kvalifikacija velški tim TNS, ukupnim rezultatom 7:1 (pobeda na domaćem terenu 2:0 i na gostovanju 1:5). U prva dva kola novog prvenstva Hrvatske takođe su ostvarili dve pobede protiv Slavena 2:0 i Rudeša 4:1.

Što se tima tiče, on će biti gotovo nepromenjen u odnosu na onaj koji je osvojio šampionski pehar, iako se mora reći da je tim napustio najbolji strelac Franko Andrijašević (28/16) koji je otišao u belgijski Gent. Na golu je i dalje odlični Prskalo(36/0). U defanzivi je rešeno pitanje igrača koji su bili na pozajmicama i sada su postali 100% igrači Rijeka, to su crnogorski reprezentativac Vešović (33/6) koji često igra i na krilnoj poziciji, zatim reprezentativac Makedonije, Risto Ristovski(33/0), te štoper Elez(34/2) koji je otkupljen od Lacija. Zajedno sa Žutom (35/0) formiraju odličnu i uigranu odbranu.A ukoliko Vešović od u vezni red kako se i očekuje na mesto bek dolazi odlični Župarić (11/1) odličan na početku nove sezone. Vezni red činiće odličan tandem Maleš (25/1) i Mišić (34/2), dok će im po boku pomagati Bradarić (33/2). Napad će najverovatnije činiti standardni napadački dvojac Gavranović (29/11) i Gorgon (25/12) inače drugi i treći strelac tima. Kao pojačanje doveden je Brazilac iz Slaven Belupa, Heber (32/10/2). Od pojačanja treba istaći dolazak još jednog štopera, Punčeca koji stiče iz Union Berlina. A stigao je i napadač Jelić iz Rapida iz Beča, u sezoni 2014/15 najbolji strelac prvenstva Slovačke u sezoni 29/19, ali od dolaska u Rapid samo je prve sezoni igrao u kontinuitetu, da bi prethodne tri sezone odigrao samo 11 mečeva bez gola. Za ovaj meč kao i za prva četri u sezoni trener Kek neće moći da računa na prvog golmana Prskala, a zamenića ga odlični Sluga.

Šta bi Rijeka mogla da iskoristi protiv Salzburga: Pre svega činjenicu da je Rijeka odlično uigrana ekipa koju već duži period predvodi isti trener Matijaž Kek koji poznaje svoj tim i gaji moderan stil fudbala, sa čestim ubacivanjem bekova u napad tima i presingom na zadnju liniju tima, gde bi napadači Rijeke mogli da imaju prednost nad zemljakom u redovima Salzburga, Ćaletom-Carom koji još uvek ne spada u red top defanzivaca.


PROGNOZA MEČA: Očekujemo neizvestan meč, rivala sličnog kvaliteta koji u prvom meču neće srljati, Rijeci je u interesu da izvuče što povoljniji rezultat pred revanš, tako da očekujemo oprezniju igru na kontranapade od strane gosta, dok su i u redovima Salzburga svesni da neće biti lako protiv prvaka Hrvatske. Prvo poluvreme trebalo bi da prođe u ispitivanju snage oba rivala, a ako bude golova videćemo ih u drugom delu igre, kao što je to bio slučaj na 3 od 4 zvanična meča Rijeke ove sezone.

PREDLOG: VG2 (pada više golova u drugom poluvremenu) (kvota 2,00)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje