petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Šampionska vožnja Kvartarara u Nemačkoj

Vozač Jamahe Fabio Kvartararo pobednik je trke za Veliku nagradu Nemačke u Saksonringu. Francuz je u Nemačkoj upisao treću pobedu ove sezone, a 12. ukupno u karijeri. Drugo mesto pripalo je Kvartararovom sunarodniku Žoanu Zarku iz Pramak Dukatija, dok je poslednji stepenik na pobedničkom postolju zauzeo još jedan Dukatijevac Džek Miler.

Kvartararo je još jednom u svom stilu odvezao sigurnu trku od početka pa do kraja. Osim njegove dominacije, ovu trku je obeležio njegov duel sa Frančeskom Banjajom na startu trke. U nekoliko navrata su se obilazili, a kao pobednik iz tog duela izašao je Kvartararo. Francuz je podizao tempo, a Banjaja relativno brzo napravio novu grešku zbog koje je ostao bez plesmana i vrlo verovatno šanse da se bori za titulu.

Velika borba vodila se za treće i četvrto mesto. Dvojac iz Aprilije Aleš Espargaro i Maverik Vinjales vodili su ljutu bitku, a to je najbolje iskoristio Džek Miler. Espargaro je završio četvrti, a Vinjales je zbog kvara morao da odustane.

Peto mesto pripralo je Luki Mariniju, a do desetog mesta ređali su se Horhe Martin, Bred Binder, Fabio Di Đanantonio, Migel Oliveira i Enea Bastijanini.

U generalnom plasmanu Kvartararo vodi sa 172 boda, a prati ga Aleš Espargaro sa 34 poena manje.

Moto GP šampionat se nastavlja sledeće nedelje kada je na programu Velika nagrad Holandije u Asenu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje