petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Seča favorita u Melburnu, ispali Rud, Fric i Zverev

Ispadanje Rafaela Nadala u drugoj rundi Australijan opena je svakako najveće iznenađenje na ovogodišnjem Australijan openu, ali iznenađenjima nema kraja. Četvrti takmičarski dan je to potvrdio, jer su ispala tri velika favorita.

Sve je počelo od Norvežanina Kaspera Ruda. Treći teniser svega je poražen od Amerikanca Džensona Bruksbija sa 3:1, po setovima 6:3 7:5 6:7 (4:7) 6:2.

Apsolutna dominacija američkog tenisera, posebno u prva dva seta. Rud je uspeo da unese neizvestnost u meč osvajanjem trećeg seta, no Bruksbi se nije dao i relativno lako je priveo meč kraju. Njegov naredni rival biće njegov sunarodnik Tomi Pol.

Tejlor Fric je sigurno imao velike ambicije na ovodišnjem Australijan openu, ali ti planovi su se srušili kao kula od karata. Glavni krivac je domaći teniser Aleksej Popirin koji je savladao Frica rezultatom 3:1, po setovima 6:7 (4:7) 7:6 (7:2) 6:4 6:7 (6:8) 6:2.

Maraton od pet setova nije prijao Fricu. Popirin nošen energijom sa tribina pronalazi način da dođe do velike pobede.

Poslednje veliko iznenađenje napravio je kvalifikant iz Amerike Majkl Mo. Mo je uspeo da savladao Nemca Aleksandera Zvereva sa 3:1, po setovima 6:7 (1:7) 6:4 6:3 6:2.

 

Velika borba se vodila u prva dva seta. Zverev je uspeo da dobije prvi, ali ne i drugi set. Nakon toga je bilo evidentno da je daleko od sjajne fizičke spreme i Mo je to uspeo da iskoristi i ostvari veliku pobedu.

Plasman u treću rundu grend slema je najveći uspeh u karijeri za Moa, a tamo ga čeka sunarodnik Džefri Džon Volf.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje