subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Serie A: Problem za Juventus!

Ponovo loše vesti iz sudnice za Juventus! Taman što se ekipa stabilizovala, vezala 3 pobede i uz vraćenih 15 bodova nakon usvojene žalbe na prvobitnu presudu skočila u zonu Lige šampiona, mediji na Apeninima uveravaju da „Staroj dami“ u ponedeljak sledi novo posrnuće.

Savezni apelacioni sud Italije imaće u podne novo saslušanje oko skandala vezanog za Juveovo nezakonito sticanje kapitalne dobiti, odnosno naduvavanje cena određenih igrača, kako bi ‘ispeglali‘ knjige i izbegli sankcije u skladu sa fer plej pravilnikom.

Iz tog razloga klubu iz Torina prvobitno je oduzeto 15 bodova, zatim su mu isti vraćeni, da bi u međuvremenu tužilaštvo sakupilo nove dokaze na osnovu kojih će, tvrdi „Korijere delo Sport„, „bjankoneri“ biti sankcionisani sa -12!

Ukoliko se ove najave ispostave tačnim, Juventus će sa 69 bodova spasti na 57, što bi značilo pad na 8. poziciju. Ligu šampiona u tom slučaju „crno-beli“ bi mogli da zaborave, ali bi zadržali mogućnost da se dokopaju Lige konferencije ili Lige Evrope.

Sve to pod uslovom da ih UEFA ne kazni dodatno, jer u Nionu vode paralelnu istragu i nije isključeno da presuda bude surova: potpuno izbacivanje iz evropskih takmičenja.

Od oduzimanja bodova Juventusu najviše bi profitirali Milan i Lacio.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje