subota, 11. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Slavija iz Praga ozvaničila 3 pojačanja, ali i odlazak prvog golmana!

Aktuelni češki šampion Slavija iz Praga danas je na svom twitter nalogu ozvaničio 4 transfera. Naime, u redove nemačkog Verdera otišao je prvi golman Jirži Pavlenka, dok su pristigli Ruslan Rotanj iz Dnjepra, Halil Altintop iz Augzburga i Migel Dani iz Zenita.

25-godišnji golman Jirži Pavlenka prešao je u redove Verdera iz Bremena, za još uvek nepoznatu sumu. Na zvaničnom sajtu nemačke ekipe navodi se da će mladi golman već do kraja nedelje potpisati ugovor. U dresu Slavije iz Praga je tokom sezone 2016-17 ostvario čak 33 nastupa i tako postao prvi golman, a pritom je primio 24 gola i upisao 14 “clean-sheet“ učinaka.


35-godišnji centralni vezista Ruslan Rotanj kupljen je od ukrajinskog Dnjepra, a vrednost transfera procenjuje se na skoro 1 milion evra. Za Dnjepar je od leta 2003. godine ostvario ukupno 295 nastupa, postigao je 32 gola i 42 asistencije, a veći deo tog perioda proveo je u ulozi kapitena ekipe. Tokom prethodne sezone nastupio je na 22 utakmice i postigao 5 golova, uz 1 asistenciju.

34-godišnji ofanzivni vezista Halil Altintop stigao je iz nemačkog Augzburga i to besplatnim transferom, a sa nije poznato na koliko godina je potpisan ugovor. U Augzburgu je od 2013. godine odigrao 128 utakmica, a pritom je postigao 22 gola i 14 asistencija. Tokom prethodne sezone na terenu se pojavio 33 puta, a upisao je i 6 golova i 2 asistencije.

33-godišnji ofanzivni vezista Migel Dani u novi klub stigao je kao slobodan agent, pošto je nedavno prekinuo dugogodišnju saradnju sa ruskim Zenitom iz Sankt Peterburga. U dres plavo-belih je od leta 2008. godine ostvario ukupno 256 utakmica, uz 68 golova i 73 asistencije, a skoro sve to u ulozi kapitena ekipe. Zbog brojnih povreda tokom prethodne sezone odigrao je svega 14 utakmica, a postigao je 4 gola i 1 asistenciju.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje