nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Sok i Tiafo porazom poslali Federera u penziju

Švajcarski teniser Rodžer Federer i zvanično je završio profesionalnu karijeru. Oproštaj sigurno nije bio kakav je očekivao, pre svega zbog rezultata, jer su Rafael Nadal i on poraženi u dublu od tima sveta koji su činili Džek Sok i Frensis Tiafo.

Posle velike borbe i sjajne zabave tim Evrope je poražen rezultatom 2:1, po setovima 4:6 7:6 11:9.

Spektakl u O2 Areni je opravdao svoja očekivanja. Rodžer Federer je bez obzira na poraz imao veličanstven oproštaj, jer je u dublu igrao sa najvećim rivalom, a sa druge strane bio je podržan od svih kolega sa kojima je vodio ljute bitke tokom svih ovih godina.
U prvom setu serveri su radili sjajan posao. Sve je bilo u egalu do 10. gema kada Federer i Nadal napravili brejk i samim tim osvojili set.

U drugom setu u ranoj fazi Nadal je ispustio svoj serivis, ali Federer i on su relativno brzo izjednačili na 1:1. Drugi set je rešen u taj brejku koji Sok i Tiafo dobijaju rezultatom 7:2.
Potom je usledio super taj brejk koji Federer i Nadal otvaraju sa 3:0, ali uporni Amerikanci su se vratili na 3:3. Usledila je igra nerava, jer se igralo poen za poen. U takvoj igri jače živce su imali Sok i Tiafo, a upravo je Sok svojim udarcem rešio meč, zanimljivo na njegov 30. rođendan.

Posle 1527 mečeva, 1251 pobede, 310 nedelja na vrhu ATP liste, 103 trofeja, 31 grend slem finala, 28 Masters titula, 20 grend slem titula svoju karijeru je završio legenadarni Rodžer Federer, jedan od najećih tenisera u istoriji ove igre.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje