petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ŠOKANTNA VEST IZ NIONA: Osam klubova izbačeno iz Evrope!

Ove subote iz krovne kuće evropskog fudbala (UEFA) odjeknula je šokantna vest – osam klubova suočeno je sa žestokim sankcijama. Kako je saopšteno, osam klubova, bar za sada, izbačeno je iz evropskih takmičenja.

U pitanju su Astana (Kazahstan), Kluž (Rumunija), CSKA (Bugarska), Mon Kalpe (Gibraltar), Porto (Portugal), Betis (Španija), Santa Klara (Portugal) i Sporting (Portugal).

Razlog izrečenih sankcija je nepoštovanje finansijskog ferpleja za koji u UEFA nemaju milosti. Svi klubovi imaju rok da do 31. januara 2022. plate zaostale iznose, u suprotnom se suočavaju sa zabranom učešća u takmičenjima pod okriljem UEFA.

– Uslovno isključenje iz učešća u sledećem klupskom takmičenju UEFA za koje bi se inače kvalifikovali u naredne tri sezone… osim ako do 31. januara 2022. ne dokažu da su isplatili zaostale iznose – kaže se, između ostalog, u saopštenju UEFA.

Pored izbacivanja iz Evrope, klubovi će u kasu UEFA morati da uplate i određeni novac, a najviše će izdvojiti Porto, koji je kažnjen sa 300.000 eura.


Izvor: MaxbetSport

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje