subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

SP: Rođen u glavnom gradu Španije, a igra protiv njih

Achraf Hakimi je rođen u Madridu, otac mu je prodavao polovne stvari na ulici, majka bila čistačica, 10 godina je bio u mlađim selekcijama Reala, debitovao za prvi tim, ali “kraljevski klub” mu nije prijao – zato će u sredu u dresu Maroka pokušati da Španiju eliminiše sa takmičenja.

Hakimi je mogao da bude na suprotnoj strani, jer je kao tinejdžer bio pozvan u kadetski tim “furije”: “Osećao sam da to nije pravo mesto za mene, nisam se osećao kao kod kuće. Nije to bilo zbog nečega posebno, ali nije bilo kao kod kuće, gde sam imao arapsku kulturu. Ja sam Marokanac„, rekao je Hakimi za Marku.

“Leteći” bočni igrač je jedan od ključnih fudbalera severnoafričke selekcije, jedan od najboljih na svetu na svojoj poziciji.

Potencijal, međutim, nije mogao da iskaže u Realu, iako se probio u prvi tim, još 2017. godine. Otišao u Borusiju Dortmund na pozajmicu, zatim osvojio titulu u Seriji A sa Interom, a sada igra sa Mesijem i Mbapeom u Pari Sen Žermenu.

Sutrašnji meč mu neće biti prvi protiv Španije. Hakimi je bio u marokanskoj selekciji, koja je Kalinjingradu 2018. godine, u poslednjem kolu grupne faze bez pobede ostala u 91. minutu (2:2, Aspas). Maroko je u Rusiji završio kao četvrti u grupi, to mu je bio jedini bod (izgubio je od Irana i Portugala, oba puta 1:0).

Maroko je osvojio 1. mesto u grupi u kojoj su favoriti bili Belgija i Hrvatska.

Španija je u najboljih 5 selekcija i uvek dolazi na Svetsko prvenstvo da ga osvoji. Ali naš selektor nas je takođe naučio da imamo pobednički mentalitet, nije važno protiv koga igramo. Pokušaćemo da igramo na svoj način. Završili smo prvi u grupi i mislim da zaslužujemo malo poštovanja. Mislim da Španija to zna i da mora malo da nas se plaši. A zašto da opet ne napravimo iznenađenje“.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje