subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Španija – Italija (EURO U21) polufinale- najava meča!

POLUFINALE EVROPSKOG PRVENSTVA ZA MLADE SELEKCIJE

ŠPANIJA vs ITALIJA

Početak: 20:45 časova – Stadion:Krakovija u Krakovu

Sudija: Benoa Bastien (Francuska)

Španija je definitivno selekcija koja je pokazala najviše na ovom takmičenju, odlične igre u prva dva susreta i pobede protiv Makedonije 5:0 i Portugala 3:1, omogućile su selektoru da u meču sa Srbijom, šansu ukaže igračima sa klupe što su oni i iskoristili i slavili 1:0. U dosadašnjem toku šampionata pažnju na sebe skrenuo je dvojac u veznom redu Niguez, igrača Atletiko Madrida nešto defanzivnije i Asensio, igrač Real Madrida koji nastupa praktično kao polu špic. Njih dvojica su i najbolji strelci ekipe na turniru, Aseniso sa 3 i Niguez sa 2 gola. Slobodu ovim igračima daje i odlična kretanja napadača Deulofeua, koga protivničke odbrane striktno paze što ostavlja igračima iz drugog plana.

Asensio (7) i Saul Niguez (8) najveće uzdanice Španije!

Gde bi selekcija Španije mogla da ostvari prednost: Uz izostanak suspendovanog Berardija, otvara se mogućnost bekovima Španije da krenu ofanzivnije i pokušaju da naprave višak po bokovima, uz to treba očekivati i da dvojac Saul Niguez i Marko Asensio pokušaju da drže loptu što više u svom posedu, a na velikom ispitu biće defanzivni vezni fudbaleri Italije, Benasi i Galjardini. A prednost su i još dvojica odličnih veznih igrača Ceballos i Llorente.

Selektor Španije, Alberto Celades je rekao:“ Današnji meč je skoro kao Klasiko u Španiji. Veoma smo uzbuđeni što smo u ovoj fazi turnira. Ove teške situacije nisu novost za nas, u sličnoj situaciji smo bili u kvalifikacijama kada smo slavili protiv Austrije zbog gola u gostima, tako da je to prirodno stanje za nas. Prilazimo utakmici u dobrom psihičkom stanju, puni želje i ambicije da uspemo.“

Moguća postava Španije: Kepa; Bellerín, Meré, Vallejo, Jonny; Saúl, Llorente, Ceballos; Deulofeu, Sandro, Asensio.


Italija je odigrala ,,tradicionalno“ kako i godinama igraju sve selekcije ove zemlje na takičenjima turnirkog tipa. Početak je veoma mlak, kao i rezultati, a kako turnir odmiče, selekcija igra sve bolje. Odlična taktička postavka krasi igrau ove selekcije, a igrači koji nastupaju imaju već iza sebe puno utakmica u Seriji A. Veliki probelm za selektora Luiđija Di Bjađa, prestavljaće izostanak možda i najboljeg igrača selekcije Dominika Berardija i desnog beka Andre Kontija koji zbog kartona neće moći da pomognu timu. Očekuje se da Berardija zameni Petagna, dok će na desni bok Ferrari.

Domeniko Berardi prošuta današnji meč zbog kartona!

Gde bi selekcija Italije mogla da ostvari prednost: Pre svega ukoliko uspe da umrtvi igru i ne dozovli Španski igračima da razviju pas igru i dominaciju njihovih veznih fudbalera, uz to očekuje se da Bernadeski i Kijeza pokušaju da iskoriste izlaske Belerina i Jonny-a ka protivničkom golu, kada će po boku ostati dosta prostora, kao što smo i rekli, triling u veznom redu Benasi, Galaridini i Pelegrino moraće da odigraju na maksimumu svojih mogućnosti i u defanzivi i u ofanzivi.

Selektor Italije, Luiđi di Bjađo je rekao: ,, Španija je favorit, imaju odličan tim, u neku ruku trebalo bi i da ih se plašimo. Oni su u dobroj formi, sa tehničke i taktičke tačke gledišta, veoma dobri u pasu. Moramo da pružimo naše najbolje izdanje kako bi pobedili meč, moramo da pokušamo želju i odlučnost kao u meču sa Nemačkom.“

Moguća postava Italije večeras: Donnarumma; Ferrari, Rugani, Caldara, Barreca; Benassi, Gagliardini, Pellegrini; Chiesa, Petagna, Bernardeschi.


Mnogi stručanjaci su saglasni da će pobednik večerašnjeg meča verovatno i osvojiti turnir iako su i u drugom polufinalnom meču sjajne ekipe Nemačke i Engleske. Treba očekivati meč gde će selekcija Španije držati posed lopte, dok će Italijani pokušati sa opstrukcijom i puno faulova da umrtve igru i iz konti i polukontri pokušati da ugroze gol Španije.

PREDLOG za klađenje:

  • više od 4,5 žutih kartona na meču (kvita 1,70)
  • X-1 (nerešeno na poluvremenu i pobeda Španije) kvota 4,55

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje