utorak, 30. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Spektakularna trka u Australiji pripala Rinsu, Banjaja preuzeo vođstvo u šampionatu!

Vozač Suzukija Aleks Rins pobednik je trke za Veliku nagradu Australije. Sjajni Rins je na „Filip Ajlandu“ upisao prvu pobedu ove sezone, a 16. u karijeri. Drugo mesto pripalo je Marku Markesu iz Repsol Honde, dok je treći bio vozač Dukatija Frančesko Banjaja koji će posle ove trke biti više nego zadovoljan.

Po mnogima, trka u Australiji je bila najbolja u dosadašnjem delu sezone. Sve što Moto GP šampionat može da pruži viđeno je u ovoj trci. Bilo je mnogo preticanja, bilo je neizvesno, a pobednik se nije znao do poslednjeg kruga.

U samom finišu trke borba za pobedu se vodila između Rinsa, Markesa ai Banjaje. Italijan je imao vođstvo, ali je u samom finšu izgubio dve pozicije nakon spektakluarne borbe.

Koliko je trka bila neizvesna pokazuje činjenica da je prvih sedam vozača bilo unutar jedne sekunde. Najbolji među ostalima bio je Marko Beceki, ispred Enee Bastijaninija koji je ovom trkom uspeo da izbriše fijasko iz jučerašnjih kvalifikacija. Šesto mesto pripalo je Luki Mariniju, dok je sedmi bio Horhe Martin koji se nije najbolje snašao uprkos pol poziciji.

Prvih deset su kompletirali Žoan Zarko, Aleš Espargaro i Bred Binder.

Tragičar ove trke svakako je aktuelni šampion Fabio Kvartararo koji nije završio trku. To ga je koštalo prvog mesta u generalnom plasmanu, jer sada Banjaja vodi sa 14 poena prednosti.

Moto GP šampionat se nastavlja sledećeg vikenda kada je na programu trka za Veliku na gradu Malezije

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje