petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Srbija open menja lokaciju!

Srbija Open, ATP turnir serije 250, će sledeće godine biti održan u Banjaluci, po unapred napravljenom dogovoru, saopšteno je na sajtu organizacije.
Želja organizatora turnira je bila da se vremenom turnir podigne iz Serije 250 na Seriju 500, a za takvo nešto potrebna su određena unapređena. U skladu sa tim turnir je preseljen u Banjaluku, za sada na godinu dana.

Direktor turnira Đorđe Đoković oglasio se povodom ove novosti:

Banjaluka je bila naš izbor za ovaj period relokacije iz nekoliko razloga. Glavni je taj što tamo postoji izvanredan teniski centar sa devet terena, od kojih će tri imati tribine. Postojeći kapacitet na centralnom stadionu će biti povećan na 6.000 mesta, dok će teren broj dva imati 1.500 sedišta, a ‘trojka’ 700. U parku ćemo napraviti i fan zonu sa raznim sadržajima. Znam da je interesovanje publike ogromno, Banjaluka voli Novaka, i svi žele uživo da vide vrhunske tenisere. Zato mislim da će turnir u Banjaluci biti čak i posećeniji od Beograda ove godine, koji je srušio rekord u posećenosti od 49.000 prodatih karata„, rekao je Đorđe Đoković.

Ovu odluku podržao je i ATP:

ATP je prihvatio Banjaluku kao opciju, jer je taj grad domaćin čelendžera već 20 godina. Poznata su destinacija teniserima, mnogi kvalitetni igrači su igrali tamo, uvek su bili toplo dočekani i verujem da će turnir zaista postići veliki uspeh„.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje