četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Srpska Open: Dušan Lajović – Andrej Rubljov – Najava meča

Došli smo i do samog kraja turnira u Banjaluci. Turnir nije razočarao. Bilo je dobrog tenisa za pogledati i publika je sigurno uživala.

U velikom finalu snage će odmeriti aktuelni šampion turnira Andrej Rubljov i srpski teniser Dušan Lajović. Kladionice smatraju da je Rubljov aspsolutni favorit, te se njegova pobeda plaća kvotom 1,30 dok je margina za gemove postavljena na 21,5.

U ovom članku prvobitna misao je bila da se postavi statistika igrača kada igraju finalne mečeve. Pre toga ćemo se samo kratko pozabaviti putem oba igrača do današnjeg meča. Rubljov je dosta lakše došao do finala. Bio je slobodan u prvom kolu i sve mečeve je dobio sa 2:0. Lajović sa druge strane igrao maratone protiv Đokovića i juče protiv Kecmanovića. Na njegovom licu se moglo videti koliko je umoran i danas će mu vraški biti teško.

Lajović u svojoj karijeri ima samo jednu osvojenu titulu. Titulu je osvojio u Umagu, a pored toga ima i finale mastersa u Monte Karlu koje je izgubio od Fabija Fonjinija.

Rubljov sa druge strane mnogo mnogo iskusniji u ovakvim mečevima. Konačno je skinuo kletvu i osvojio je masters u Monte Karlu. To mu je inače prva masters titula, a porer toga je vlasnik još 13 titula. Konkretno, odigrao 21 finale i osvojio je 14 što je više nego korektna brojka. Kada je gubio gubio je od igrača i samog vrha kao što su Danil Medvedev, Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas. Protiv ovih uslovno rečeno slabijih igrača bez problema je osvajao titule.

Kada se sve sabere i oduzme dolazi se do zaključka da je Rubljov baš baš veliki favorit. Lajović je igrao maratone, nema mnogo iskustva u finalnim mečevima, a protiv top 10 igrača ima skromnih 7-25. Rubljov sa druge strane puca od samopouzdanja, izgleda veoma dobro i što je najbitnije odmorni je. Njegova pobeda se plaća sa mizernih 1,30 i može se to iskoristiti za neki dubl tiket, a ko želi da rizikuje može da proba sa maksimalnom pobedom Rusa od 2:0.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje