subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Srpska open: Lajović izbacio Đokovića

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u finale Srpska opena, i to na kakav način. Lajović je u četvrtfinalu savladao prvog tenisera sveta Novaka Đokovića sa 2:0, po setovima 6:4 7:6 (8:6).

Bez ikakve sumnje jedna od najvećih pobeda za Lajovića u karijeri, ako ne i najveća. Danas je odigrao fenomenalan meč od početka pa do kraja i pokazao kakav tenis može da igra.

Lajović je iskoristio početnu usporenost kod Đokovića i došao do brejka u trećem gemu. Usledili su gemovi u kojima je Lajovič spašavao brejk lopte. Nakon dva spašena gema, u trećem je Lajović poklekao, te je Đoković izjednačio na 4:4. Neočekivano Lajović u sledećem gemu uzvraća ribrejkom i nakon toga posle velike borbe dolazi do vođstva od 1:0 u setovima.

Podigao je nivo igre Novak Đoković u nastavku meča, no Lajović nije posustajao. Šta više Lajović je bio veća pretnja po protivnikov servis. Na 4:4 Lajović je imao tri vezane brejk lopte, no Đoković to spašava i odvodi set u taj brejk.

U taj brejku desilo se nešto veoma retko. Đoković je nakon vođstva od 6:3 izgubio 5 vezanih poena, što je Lajoviću donelo pobedu.

Lajović će za plasman u finale igrati protiv boljeg iz duela Kecmanović/Lehečka.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje