subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

STEFANOS CICICPAS – MIHAIL KUKUŠKIN – NAJAVA FINALA U MARSEJU

U velikom finalu turnira u Marseju gledaćemo duel između mlade nade svetskog tenisa Stefanosa Cicipasa i iskusnog Kazahstanca Mihaila Kukuškina. Bez ikakve sumnje ova dva igrača su ove nedelje pokazali najbolji tenis, i sasvim zasluženo se nalaze u finalu. Zanimljva stvar koja im je ujedno i zajednička jeste da su prethodne nedelje u Roterdamu obojica doživeli poraz od Damira Džumhura.

Cicipas je čini se prelako došao do ovog finala. Ako se ne računa polufinalni meč protiv Davida Gofana (koji odavno nije u formi), mečevi protiv Huberta Hurkača i Sergeja Stahovskog je žreb za poželeti. Pomenuta dvojica su čelendžer igrači i njih je Cicipas pobedio bez većih problema. Iako pobeđuje, njegova forma nije na vrhuncu i sigurno da svoju igru može da podigne na još viši nivo.

Što se Kukuškina tiče, on igra veoma dobro već nekoliko nedelja. Sve je počelo još od Dejvis kupa, a svoje dobre partije je preneo i na ATP turnire. Jedini kiks mu je poraz od Džumhura, ali Bosanac je bio mnogo bolji igrač na tom meču. Ove nedelje je redom pobeđivao Denisa Kudlu, Denisa Šapovalova, Uga Umbera i Andreda Rubljeva. Ima tu različitih tipova igrača koji možda manje, možda više leže Kukuškinu, i zato sve te pobede dobijaju na značaju.

Bez obzira što je Cicipas izraziti favorit (kvota 1,30) mi ovde ne bismo igrali na njegovu pobedu. Naveli smo već jedan razlog zbog kojeg ne bi igrali, a to je lagan prolaz do finala i ne igranje protiv nekog igrača koji je u formi. Kukuškin je u formi i verujemo da će „izginuti“ na terenu ne bili došao do titule.

Mi smo se odlučili na over iz nekoliko razloga. Prvi je naravno Cicipas, jer momak koliko  god dobar bio, i dalje nije „sposoban“ da odigra meč u konitinutetu od početka do kraja. Dešavaju mu se padovu u igri i dalje, a sve je na protivnicima da li će te prilike iskoristiti, ili ne. Kukuškin je u formi pa mi mislimo da bi mogao da iskoristi te oscilacije kod mladog Grka.

Ako bi se dotakli statistike, Cicipas je odigrao 11 mečeva (misli se na mečeve na dva dobijena seta), a 7 od tih 11 je išlo preko današnje margine. Ako bismo gledali celu prethodnu sezonu, Cicipas je odigrao 71 meč i 41 je otišao u over. To mu dođe 57% mečeva u overu i to sigurno nije slučajnost.

Ono što nam se posebno svideli kod Kukuškina ove nedelje jeste sigurnost na servisu i manjak oscilacija. On je u ova četiri meča koliko je do sada odigrao svoj servis izgubio samo dva puta. Igrao je protiv igrača koji su dobri u polju, a ako je protiv njih uspeo da drži svoj servis onda je to još jedan od pokazatelj da je Kukuškin u dobrom ritmu. Cicipas nije neki riterner i uz neke korektne procente prvog servisa Kukuškin će imati svoju šansu.

Njih dvojica su igrali prethodne sezone dva puta i oba meča su otišla u debeli over u tri seta. Mišljenja smo da zaista vredi probati sa overom, jer ova kvota na Cicipasa od 1,30 nije vredna rizika, a over ima bar neki mali value ako se gledaju igre obojice ove nedelje.

Predlog za klađenje: Više od 22,5 gemova 1,80 Maxbet
Sigurnija varijanta: Više od 21,5 gemova 1,52 Maxbet

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate ga na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje