četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Stojković i Tadić optimistični pred Norvešku

Selektor A tima Dragan Stojković i kapiten naše reprezentacije Dušan Tadić obratili su se novinarima na zvaničnoj konferenciji za medije u Sportskom centru FSS dan uoči meča protiv Norveške:

”Veoma sam zadovoljan radom na treninzima prethodna dva dana, ponašanjem igrača i celokupnom atmosferom. Ovu utakmicu dočekujemo potpuno mirni i skoncentrisani. Norveška je tim koji će svakako biti nezgodan i težak, tu apsolutno nemam dilemu. Imaju nekoliko igrača vrhunske klase. Zaboravili smo Lisabon i sve što je iza nas, to je prošlost. Zanima nas samo budućnost i ovi izazovi sa Norveškom, Slovenijom i Švedskom. Strategiju baziramo na timskom duhu i meni imponuje kada vidim da igrači pokazuju solidarnost i na terenu i van njega. To me čini srećnim. Bez obzira na naporne sezone, vidim koliko im je stalo da istrče na teren, da ispoštuju dogovor, taktiku i da gore od želje da nastave sa pobedama u dresu državnog tima” – rekao je Stojković, a onda se podsetio utakmice protiv Norveške iz 1989. godine:

”To su bili kvalifikacije, igralo se u Oslu. Postigao sam prelep gol iz slobodnog udarca preko živog zida, posle je Zlatko Vujović udvostručio prednost. Mnogo važna pobeda za nas u kvalifikacijama za Mundijal u Italiji 1990. Istorijski momenat za jugoslovenski fudbal. Sada me zanima pobeda protiv istog rivala, ali u jednoj sasvim drugoj ulozi. Meni je totalno nevažno šta drugi misle. Ne bih rekao da smo nešto specijalno veći favoriti od Švedske, Slovenije i Norveške. Imamo utakmice u kojima treba da pokažemo ko je bolji. Naš cilj je da budemo prvi u grupi. Igrači moraju da pokažu na terenu koliko vrede, nemam dilemu da će pružiti maksimum. Vrlo izjednačena grupa i svaka od ove četiri reprezentacije ima kvaliteta da završi na čelu grupe. Najvažnije je da budemo skromni, da radimo i da ćutimo. Da ostavimo drugima da nas hvale. Pa i da nas kritikuju, ako zaslužimo. Ali skromnost na prvom mestu”.


Izvor: FSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje