petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Štruf kao laki luzer u finalu Madrida

Nemački teniser Jan Lenard Štruf igra najbolji tenis u karijeri u ove dve nedelje. Sjajni Nemac se plasirao u veliko finale mastersa u Madridu kao laki luzer. Štruf je u drugom polufinalu savladao Rusa Aslana Karaceva sa 2:1, po setovima 6:4 3:6 6:4.

Svakako jedna od najvećih pobeda u karijeri za Štrufa, a bez ikakve sumnje najveći uspeh u karijeri, jer on još uvek nema ATP titulu. Tenis koji su prikazali nije bio ekstra kvaliteta, jer je bilo mnogo nervoze, ali to je i očekivano, jer je ulog za obojicu bio ogroman.

Bolje je startovao Štruf. Nemac je prvi došao do brejka, poveo sa 3:1, a onda se naprasno ugasio. Karacev je ubacio u brzinu više i pomalo neočekivano napravio dva vezana brejka koja su mu donela prvi set.

Drugi set počinje slično kao prvi, brejkom Štrufa. Ovoga puta Nemac je ostao mirne glave i stečenu prednost je sačuvao do kraja.

Izjednačenje u setovima mu je dalo neophodno samopouzdanje. Servis ga je služio besprekorno i pritisak je otišao na drugu stranu. Stekao se utisak da svi čekaju trenutak kada će Karacev popustiti, a to se dogodilo u petom gemu kada je Štruf napravio brejk i nakon toga bez većih problema priveo meč kraju.

Štruf će u velikom finalu igrati protiv aktuelnog šampiona Španca Karlosa Alkarasa.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje