nedelja, 25. februar 2024.

t1x2.net

spot_img

Sud doneo odluku, Đoković neće igrati na Australijan openu!

Prvi teniser sveta Novak Đoković neće braniti titulu na Australijan openu.

Iako je adavokatski tim Novaka Đokovića pobedio na sudu države Viktorije, ministar za imigracije Aleks Hok odlučio je da Đokoviću ipak ukine vizu.

Nakon toga slučaj je otišao na Federalni sud gde je doneta krajnja odluka. Posle novog suđenja i svih iznetih činjenica, sud je odlučivao skoro tri sata o sudbini Novaka Đokovića.

Presudili su da mu neće biti ponovo odobrena viza i da mora da napusti Australiju.

Đoković se oglasio nakon odluke:

Želeo bih da dam kratku izjavu kojom bih zaokružio dešavanja u sudu danas. Uzeću malo vremena kako bih se odmorio i prikupio energiju, pre nego što budem dao neki dalji komentar svega ovoga.

„Izuzetno sam razočaran odlukom suda da odbije moju aplikaciju za sudskim viđenjem odluke ministra da otkaže moju vizu, što znači da ne mogu da ostanem u Australiji i učestvujem na Australijan openu. Poštujem odluku suda i sarađivaću sa relevantnim vlastima u smislu moje deportacije iz zemlje. Nije mi prijatno što je fokus proteklih nedelja bio na meni i nadam se da ćemo se svi sada koncentrisati na igru i turnir koji volim“.

Za kraj, želeo je da se zahvali svima koji su mu u proteklom periodu dali podršku u ovoj borbi.

„Želeo bih da poželim igračima, zvaničnicima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje na turniru. Konačno, hvala mojoj porodici, prijateljima, timu, navijačima, mojim dragim Srbima za stalnu podršku. Svi ste bili veliki izvor snage za mene„.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje