petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Surova dominacija, Iga Švjontek do nove titule u Dohi

Poljska teniserka Iga Švjontek osvojila je titulu na WTA turniru u Dohi. Tokom cele nedelje, mlada Poljakinja je igrala fenomenalan tenis, a kruna svega je titula. U velikom finalu Švjontek je savladala Amerikanku Džesiku Pegulu sa 2:0, po setovima 6:3 6:0.

Na putu ka finalu Iga Švjontek je u dva meča koliko je odigrala izgubila zbirno dva gema, a sličan scenario je viđen i u ovom finalu. Pegula je bila sasvim solidna na riternu, ali je na svoje servis gemove bila očajna. Uspela je dva puta da brejkne protivnicu, to nije to uspela da naplati, jer je od četiri svoja servis gema izgubila čak tri.

Nakon turbulentnog prvog seta igra Džesike Pegule sa potpuno raspala. Problem sa servisom je i dalje bio tu, ali sa druge strane Švjontek je pojačala servis. Pegula nije dobro riternirala, a na servis je osvojila samo pet poena. Rezultat nije mogao biti drugačiji osim maksmalnih 6:0 za Poljakinju.

Titula u Dohi je 12. za Igu Švjontek. Pegula sa druge strane odlazi sa lepim uspomenama iz Dohe, jer je juče u paru sa Kori Gof osvojila titulu u dubl konkurenciji.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje