Srpskoligaš Radnički iz Zrenjanina imao je veoma tešku sezonu. U poslednjem kolu u Kikindi su golom Runjevca u 76.minutu izborili opstanak. Direktor kluba Darko Tošić i celo rukovodstvo je korak od odrešenja tog posla, a kako se priča navodno klub bi trebao da preuzme nekadašnja legenda Proletera i Real Sosijedada, Darko Kovačević.

Darko je prisustvovao na današnjem sastanku sa zamenikom predsednika FS Srbije Nenadom Bjekovićem i generalnim sekretarom Jovanom Šurbutićem. Takođe je bio prisutan i Saša Santovac nedavno izabran predsednik FS grada Zrenjanina. On je čelnike obavestio o planovima grada Zrenjanina i poboljšanju fudbalske infrastukture. Jedan od najvažnijih projekata je renoviranje i modernizacija gradskog stadiona. Radovi su u toku a predviđeni su da budu gotovi 2023. godine. Kapacitet stadiona će biti 8500 sedećih mesta, a pored stadiona biće izgrađen i pomoćni teren, što će činiti jedan od najboljih sportskih objekata u Vojvodini i Srbiji.

Bjeković i Šurbutić su pružili apsolutnu podršku gradu i da Zrenjanin zaslužuje značajnu ulogu u fudbalskom sistemu Srbije.

Ukoliko se sve poklopi i Darko Kovačević preuzme klub, sa ovakvom podrškom Radnički bi imao mnogo veće ambicije. Napad na Prvu ligu Srbije bi bio realan uz podršku grada i saveza, a dogodine po završetku radova Radnički bi se preselio na gradski stadion gde bi Zrenjaninci mogli gledati Prvoligaški fudbal!


 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.