petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Svi transferi u zimskom prelaznom roku – Francuska liga 1

Iako je sezona u Francuskoj što se tiče šampionske trke poprilično nezanimljiva zbog enormnih ulaganja vodećeg PSŽ-a koji je dovodio i trošio nemilice, ostali timovi morali su da potraže rešenja na mestima gde nije sve najbolje funkcionisalo, a može se reći da je tek Nica na 6.mestu donekle sigurna, ostali timovi sa par veznih loših rezultata mogu ući u problem. Počećemo od transfera najslabijih timova koji će se naći u borbi za opstanak, pa preko sredine tabele do samog vrha.


Poslednjeplasirani Mec imaće najviše problema da sačuva prvoligaški status, u zimskom prelaznom roku tim je napustio napadač Fernandez (7/0). Što se tiče pojačanja defanzivni vezni igrač Mađek stigao je na pozajmicu iz Sparte Prag, Ferid Boulaya (4/0/1) ofanzivni vezni igrač stigao je na pozajmicu iz španske Đirone, dok je najveće pojačanje polušpic Genta, Danijel Miličević (22/6/3), koji je već zabeležio 3 nastupa za Mec i ostvario 2 asistencije.

Tuluz se neočekivano našao na predposlednjem mestu, mada su tome dosta doprinele povred igrača i veliki broj promašaja ovog tima i kada su stvarali šanse. Što se tiče odlazaka tim je napustio vezni igrač Zinedine Manchach (4/1) koji je prešao u Napoli. Od pojačanja je za sada stigao samo napadač Rena, Mubele (22/5/2). 

Napadač Rena na pozajmici u Tuluzu do kraja sezone!

Troa se nalazi na 18.mestu, što su i bila neka očekivanja pre početka sezone, niko od ovog tima nije očekivao ništa drugo osim borbe za opstanak. Tim je tokom zime napustio samo štoper Mori Kone (nije ni igrao u prvom delu sezone), dok je konkurencija u veznom redu pojačana dolaskom na pozajmicu Remi Waltera (15/1) iz Nice, inače Francuski mladi reprezentativac.

Lil je u sezonu ušao vrlo ambiciozno, puno dovedenih igrača, trener Bijelsa, ali od svega toga opet su u situaciji da se bore za opstanak. Tokom zimskom prelaznog roka, klub je napusti levokrilni napadač koji je u prvom delu sezone igra u dresu Strazbura, Terier (19/3/3) član mlade reprezentacije Francuske (5/7) koji je pojačao tim Liona. Nijedan igrač nije stigao u klub!

Anže, tim sa najviše nerešenih mečeva uz Monpelje, dosta je trgovao tokom zime. Klub su napustili levi bek Saliu Sis (7/1/1) koji je otišao na pozajmicu u Valensije. Prvi golman Letteliere (13/0) prešao je na pozajmicu u švajcarski Jang Bojs. Desni bek Tahrat (7/0) takođe je na šestomesečnoj pozajmic i u Valensijenu. Dok je napadač Crivelli (17/1/1) otišao na pozajmicu u ekipu Kaena. Što se tiče dolazaka i tu je bilo aktivnosti, u klub su stigli: golman Ludovic Buttele iz Klub Briža, i centralni vezni igrač Vulvsa, Prins Oniangue na šestomesečnu pozajmicu, reprezentativac Konga. Iz ekipe Arsenala je na pozajmicu stigao mladi krilni napadač, Jeff Reine-Adelaide (8/2/2 u Premier ligi 2).

Amijen iako se nalazi u grupi ugroženih timova, ove sezone pruža solidne partije, a u mnogome je tome doprinela dobra transfer politika pre sam kraj prelaznog roka, kada je dovedeno nekoliko odličnih tamnoputih napadača (Konate, L.Traore, Kakuta). Napadač Labeu (2/0) prešao je na pozajmicu u Kretej, Žan Luk Dompe (napadač 1/0) vratio se u Standard iz Liježa posle isteka pozajmice, kao i brazilac Nathan (4/1) koji se vratio u Čelzi. Što se tiče dolazaka u klub je stigao samo Stiven Mendoza, krilni napadač brazilskog Korintijansa, koji je prošle sezone igrao za Bahiu (31/8/3) koji je plaćen 900 hiljade evra, a već je zabeležio i tri nastupa za novi klub.

Sent Etijen se neočekivano našao u zoni ugorežnih timova, ovaj klub uvek je važio za stabilan i redovno se borio za evrokupove, ove sezone to nije slučaj. Klub je napustio jako važan vezni igrač Bryan Dabo (17/2/1) koji je pojačao Fiorentinu. Dok je skupo plaćeni Diony (16/0/1) koji je došao u letnjem prelaznom roku za 9 miliona evra kao prvi strelac Dižona, poslat na pozajmicu u Bristol Siti. Štoper Florentin Pogba (6/0) koji je veći deo sezone propustio zbog povrede, pojačao je Genčlerbirgli. Otišao je i štoper Leo Lacroix (13/0) kao zamena za Akanđia u redove Bazela. Što se dolazaka tiče napadač Robert Berič vratio se sa pozajmice iz Anderlehta. Neven Subotić pojačao je defanzivu tima, stigao je iz Borusije Dortmund, ako i desni bek Mateu Debiši koji je raskinuo ugovor sa Arsenalom i potpisao za ,,zelene. Vezni red osvežen je dolaskom nekadašnjeg reprezentativca Francuske, Jean Mvile, koji stiže iz redova Rubina, kao i levokrilnog napadača Ntepa (5/0/1) koji je stigao na pozajmicu iz Volfsburga, u Sent Etijenu se nadaju da će ovaj igrač ponoviti partije od pre tri sezone kada je u dresu Rena izborio status reprezentativca Francuske.

Francuski prvoligaš prodao važnog igrača!

Kaen igra solidan fudbal u ovom prvenstvu, zasada su ostvarili svoj primarni cilj, ostanak u bezbednoj zoni. Vezni igrač, Delaplace (14/0/1) prešao je u Lorijan. U klub je stigao finski igrač iz ROPS-a, Timo Stavitski (29/2/5 prošle sezone u Finskoj). ,kao i napadač Enco Crivelli (17/1/1) na šestomesečnu pozajmicu iz Anža.

Strazbur je po ulasku u Prvu ligu, kao cilj zacrtao opstanak, sačuvali su tim koji je izborio promociju tako da za sada deluju sasvim dobro, jedini su tim koji je naneo poraz prvoplasiranom PSŽ-u uz Lion. U ovom prelaznom roku napustio ih je Ihsan Sacko (19/0/1) koji je prešao u Nicu, dok će odlični Terier (19/3/3) član mlade reprezentacije Francuske (5/7), koji je bio na pozajmici iz Lila, prešao u Lion, ali će i narednih šest meseci igrati za Strazbur.

Dižon, tim koji i ove sezone igra na gol više i ta taktika za sada daje rezultate na 11.mestu su i čini se da će opet sačuvati status u najjačem rangu. U ovom prelaznom roku štoper Lang (3/0) otišao je na pozajmicu u drugoligaš Nansi, dok je vezni igrač Bahambourla (4/0) takođe otišao na pozajmicu u Ajačio! Dolazaka nije bilo!

Gengamp je u sezonu ušao odlično, i nastavili su sa dobrim partijama na domaćem terenu gde su i sakupili dosta bodova, nalaze se na odličnom 10.mestu. Pojačali su tim dolaskom reprezentativca DR Konga iz engleskog QPR-a, Yeni N’Gbakoto (8/2/1), i nekadašnjim reprezentativcem Francuske iz Liona, Clement Granierom (5/0), dok se sa pozajmice iz Nju Inglanda vratio štoper Benjamin Angoua. Odlazaka nije bilo!


Bordo i nije igrao prema očekivanjima svojih navijača, koji su posle ispadanja od Videotna u kvalifikacijama za Ligu Evrope, očekivali da se bar u domaćem šampionatu igrači isprave i bore makar za kvalifikacije za Ligu šampiona. Čak 32 gola bila su alarm za upravu da pojača defanzivu tima, što je i učinjeno dolaskom štopera Malage, Paula Bayssea (16/1) nekada mladog reprezentativca Francuske. Iz Monaka je na pozajmicu stigao defanzivni vezni fudbaler Soualiho Meite (7/0/1). Štoper Pablo, vraćen je sa pozajmice iz brazilskog Korintijansa i već je zabeležio dva nastupa za Bordo, u pobedama nad Nantom i Lionom. Dok je napad pojačan dolaskom Danca, Martina Braithwaita (21/6/2) iz Midlzbroa na pozajmicu. Vukašin Jovanović (16/0) pozajmljen je ekipi Eibara,iako je na meti mnogih bio napadač Malkolm, još uvek je u klubu.

Ren je uz Dižon tim koji igra dopadljiv, otvoren fudbal sa mnogo golova, a angažovanje napadača Vest Hema, Difre Sakoa, garantuje nastavak ovog niza. Pored Senegalca, u tim je stigao i defanzivni vezni igrač Yacouba Sylla (14/0) iz Panatinaikosa, ali je odmah prosleđen na pozajmicu u Mehelen. Što se tiče odlazaka napadač Mubele (22/5/2) otišao je na šestomesečnu pozajmicu u Tuluz. Sa golmanom M’Bolijem je sporazumno raskinut ugovor. Napadač Jordan Tell (6/1) je otišao na pozajmicu u Valensijen. Levi bek Figureido (5/0) pojačao je burgarski Levski.

Sako stigao u Francusku

Monpelje je mnogo iznendaio dobrim rezultatima ove sezone, iako je očekivano od ovog tima da igra tvrdo i defanzivno sa jako malo golova na mečevima. Upravo je defanziva deo tima koji su jedino i pojačali, iz Amerike, je stigao reprezentativac Kameruna, Oyongo (12/1/1), koji se najbolje snalazi na poziciji levog beka. Što se tiče odlazaka, štoperi Lukas Pokorni (0/0) prešao je u Slaviju iz Praga, dok je Vilijam Remi (0/0) prešao u Legiju. Napadač Bariguad (8/1/2) prešao je u kiparski Papsos, dok je ugovor istekao Stefanu Sesenjonu (16/1/2) i on je sada igrač Genčlerbirglija.

Nica se posle užanosnog početka sezone, našla na 6.mestu. Nešto slabijim partijama kumovale su i povrede važnih igrača. U ovom prelaznom roku u klub je stigao samo ofanzivni vezista Strazbura, Ihsan Sacko (19/0/1).  Što se tiče odlazaka vezni igrač Kozielo (23/0) prešao je u Keln, reč je o mladom reprezentativcu Francuske. Dok je sa Vesli Snajderom (8/0/1) raskinut ugovor i on je sada u katarskoj Al Garafi. Defanzivni vezni igrač Remi Walter (12/1) prešao je u ekipu Troa na pozajmicu.

Mnogi su sumnjali u Ranijerija i njegov uspeh u Nantu, ali ih je ovaj vremešni Italijan, razuverio i ostavio Nant na visokoj poziciji 5. Ranijeri je smatrao da mu u ovom prelaznom roku pojačanja nisu potrebna. Što se tiče odlazaka, tim je napustilo trojica mladih igrača koji su otišli na šestomesečne pozajmice, levi bek Moibe (0/0) u Oldam, štoper Valongva (2/0) u Greonbl, dok je golman Olier (0/0) u ekipi Niora.

Monako je opet donekle bio aktivan tokom prelaznog roka, posle šampionske titule i puno odlazaka i dolazaka iz tima, za sada samo četvrto mesto za ovaj tim. Novo pojačanje je mladi 16-godišnji napadač Đenove, Pelegri, koji je plaćen 19 miliona evra. Što se tiče odlazaka, napdač Guido Carrillo (23/8/1) pojačao je Sautempton . Štoper Kongolo (9/0), otišao je na pozajmicu u Hadersfild, dok je defanzivni vezni Meite (7/0/1) na pozajmici u Bordou.

Navijači Olimpik Marseja, dokečali su stabilne igre njihovog tima i visoko treće mesto, da dosta dobro funkcioniše sve u timu, pokazuje i transfer politika ovog tima tokom zime, u tim iz B ekipe prebačeni levi bek Ročia i desnokrilni napadač Jusuf Sari. Što se tiče odlazaka sa Patrisom Evrom je sporazumno raskinut ugovor, dok je štoper Doria (5/0) prešao u Malatijaspor.

Olimpik Lion sa drugog mesta nastavlja u 2018-tu godinu, malo aktivnosti tokom prelaznog roka i uglavnom ulaganje u budućnost, iz Lila je stigao Terier (19/3/3) ,i odmah je prosleđen na šest meseci u Strazbur. Iz tima je otišao Clement Grenier (5/0) u redove Gengampa.

Prvoplasirani Paris Sen Žermen, može u nastavak prvenstva da uđe spokojno, velika bodovna razlika i kvalitet tima garantuju tako nešto. Od pojačanja je stigao samo Lasana Diara, iz UAE i ekipa Al Džazira. Nekadašnji igrač Arsenala i Čelzija i igrač koji je pojačao vezni red tima. Što se tiče odlazaka golman Remi Dekamps (0/0) pozajmljen je ekipi Tura, dok je krilni napadač Lukas Moura (6/1/1) prodat Totinhemu.

PSG potvrdio dolazak bivšeg igrača Arsenala i Chelsea!

Deluje da je većina timova zadovoljna sa svojim sastavima tako da nije bilo prevelikih promena. Ekipe koje su bile najakvitnije su Sent Etijen, koji je doveo zaista nekoliko igrača sa zvučnim imenima, poput Subotića, Debišija i Mvile. Dok je aktivan bio i Bordo, koji je pokušao da pojača linije gde je bilo problema.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje