petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Švjontek lako do polufinala, Kasatkina se vratila u igru

Poljska teniserka Iga Švjontek druga je polufinalistkinja završnog turnira u Fort Vortu. Prva teniserka sveta je u okviru drogog kola Grupe A savladala Francuskinju Karolin Garsiju sa 2:0, po setovima 6:3 6:2.

Još jedna laka pobeda za Igu Švjontek koja pokazuje zašto je mnogi smatraju za favorita broj jedan na ovom turniru. Osim uvodnog dela meča u kojem je Garsija bila bolja na terenu, sve ostalo je bilo i znaku mlade Poljakinje. Pravila je brejkove u pravim trenucima, diktirala tempo meča i na kraju zasluženo slavila. Ona trenutno ima dve pobede iz isto toliko mečeva i siguno je u polufinalu.

U drugom meču ove grupe Ruskinja Darija Kasatkina savladala je domaću teniserku Koko Gof. Rezultat je bio 2:0, po setovima 7:6 (8:6) 6:3.

Ne tako kvalitetan meč za obe teniserke. Bila je to prava revija brejkova, a statistika kaže da je ukupno viđeno čak 11 brejkova. U takvim okolnostima bolje se snašla Kasatkina koja je bila manje lošija. Ovom pobedom Kasatkina je ostala u igri za plasman u polufinale, a da bi se tamo našla moraće u i direktnom duelu da pobedi Karolin Garsiju.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje