petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Tenis: Informacije za Petak 13. Maj

Ajmo da kažemo da je ovo neka novina, jer do sada nije praktikovano. Period petak-nedelja je veoma škakljiv za tenis, jer mnogi igrači (posebno ovi čelendžer) imaju prijavljene kvalifikacije za naredne mnogo jače turnire i često se tankuje. Klasičan primer vam je juče Barioš koji je za klasu bolji od Akošte, ali zbog kvalifikacija za Rolan Garos svesno „prodaje“ meč.

Danas smo izdvojili tri po nama zanimljiva meča koja treba bar zapratiti.

12:30 Pablo Kuevas – Kventin Halis

Čelendžer u Bordou. Ovde je zanimljivo da je Kuevas odustao od kvalifikacija za Rolan Garos. Apsolutno neverovatno, ali istinito. Kuevas ima prijavljene kvalifikacije za Ženevu koja se igra sledeće nedelje. Ono što je zanimljivo je to da je Kuevas prošle sezone igrao polufinale Ženevi pa je možda mislima na tim kvalifikacijama. Za njegov rank polufinale i ATP 250 je veliki broj bodova.

Halis je domaći, a Francuzi igraju dobar tenis na domaćem tlu.

14:30 Andrej Martin – Jonas Forejtek

Martin ima kvalifikacije za Rolan Garos koje startuju u ponedeljak. Realno gledano imao bi vremena da odigra i potencijalno finale, ali opet da li se isplati cimati se ovde na čelendžeru kad verovatno može dobiti isti novac za kvale u Parizu.

17:30 Andrea Pelegrino – Benjamin Bonci

Neverovatni Bonci nastavlja da teroriše na čelendžer turu. Prethodne nedelje je osvojio čelendžer u Provansi tako što je finale igrao tek u ponedeljak. Savladao je sunarodnika Barera, a volja žreba je bila da se sastanu i u Bordou.

Bonci je u opasnom ritmu, ali čini se da mu to ne smeta mnogo. Na čelendžer turu protiv igrača koji nisu u prvih 100 ima skor 36-5 što je neverovatno. On sledeće nedelje igra u Lionu i siguran je u glavnom žrebu, mada ako bude dogurao do kraja postoji verovatnoća da će odustati.

Što se Pelegrina tiče za njega je ovo sjajan uspeh. On ima prijavljene kvalifikacije za Lion. Te kvalifikacije neće biti mnogo jake, jer su gotovo svi otišli u Pariz. Na njemu je da odluči šta će i kako će. Ipak, ako gledamo suvi kvalitet Bonci je klasa iznad.

Pelegrino u karijeri nema nijedan nastup na ATP turnirima pa bi možda mogao da se oproba u kvalifikacijama za Lion koje će biti dosta slabije nego inače.

Napomena: Sve što je u tekstu napisano to je naše neko razmišljanje šta bi bilo da smo mi na njihovom mestu. Šta oni misle i kako će odigrati to samo oni znaju.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje