subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Tenis: Najave turnira u Monpeljeu, Quitu i Sofiji

U nedelji koja nam sledi program će biti bogat barem kada je tenis u pitanju. Na rasporedu su tri turnira iz 250 kategorije kada su muškarci u pitanju, dok će dame ove nedelje odmarati.
Odmah u startu bi vam skrenuli pažnju na činjenicu da se ovog vikenda igrao Dejvis kup i da su svi igrači bili na raličitim delovima sveta. Mnogi su igrali na jednoj strani sveta, već tokom ove nedelje moraju biti na drugoj. To iziskuje mnogo vremena, promena vremenske zone, umor i to su sve stvari na koje treba da se obrati pažnja.

ATP Monpelje:

Turnir u Monpeljeu je svakako turnir na najvećeom tradicijom od ova tri koja se igraju tokom ove nedelje. Igra se u dvoranskim uslovima na brzom betonu. Uglavnom okuplja jaku ekipu, a tako je i ove godine. Aleksandr Zverev je osvojio titulu prošle sezone, ali njega neće biti ove godine u Monpeljeu. Ne znamo koji je tačno razlog, ali pošto je igrao u Australiji Dejvis kup možda momak jednostavno nije spreman za napore koji slede.
Najzvučnija imena koja će igrati u Monpeljeu su: David Gofan, Žo Wilfred Conga, Luka Pui, Rišaer Gaske i još mnogi.

Skrenuli bi smo vam pažnju na dva igrača. Prvi je Luka Pui koji nije igrao u Dejvis kupu, ali je bio sa ekipom. Imao je povredu zbog koje nije nastupao pa obratite pažnju na to.
Drugi igrač je Rišar Gaske kome je ovo sigurno omiljeni turnir. Naime, on je u prethodnih 5 sezone ovde u Monpeljeu igrao minimum finale, a titulu je osvajao u tri navrata. Prošle sezone je izugbio od Zvereva u finalu, a pošto njega nema sigurno će želeti da osvoji trofej.
Kao i uvek kada je neki turnir u Francuskoj u pitanju uvek, ali uvek neki Francuz ode do samog kraja pa ko zna možda to opet bude bio Gaske.

ATP Quito:

Turnirom u Quitu počinje južnoamerička sezona na šljaci. Turniri su uglavnom izjednačeni, ali vrlo kvalitetnoi. Ono na šta treba da obratite pažnju kada je ovaj turnir u pitanju jesu uslovi. Svi znamo da su uslovi u Ekvadoru vrlo teški, jer se igra na velikoj nadmorskoj visini. Vazduh je razređen, a podloga nešto brža i nemojte da vas iznenadi kada neki igrač koji ima dobar servis, a nije „šljakaš“ napravi dobar rezultat. Napomenuli bi smo vam da će ovde igrati Ivo Karlović, a to je jasan pokazatelj kolko je podloga brza.
Najzvučnija imena koja će nastupiti ovde su: Gael Monfis, Pablo Careno Busta, Paolo Lorenci , Albert Ramos Vinolas i još mnogi.

Igrači na koje treba da obratite pažnju su:

1) Viktor Estrelja Burgos

Verovali, ili ne ovaj veteran je u prethodne tri sezone osvajao trofej. Njegova igra nije najdiealnija, ali očigledno ovi uslovi njemu apsolutno odgovaraju, a kada neko isti turnir osvoji tri puta za redom to nije slučajnost. Bez obzira što je u poznim godinama imajte na umu da ovde igra vrlo dobro.

2) Tomaš Beluči

Beluči je igrač koji nije ispunio svoj potencijal to je svima jasno. Glavni problem je glava i tu jednostavno nema pomoći. Ipak, kao i Estrelja on voli da igra ovde. U prethodne tri sezone stizao je do polufinala tako da bez obzira na rank i na njega treba obratiti pažnju.

ATP Sofija:

Turnir u Sofiji je najslabiji u svakom smislu ako nas pitate, ali uvek se može naći neki lep par. Titulu je trebao da brani domaći igrač Grigor Dimitrov, ali on neće nastupiti tako da će Sofija dobiti novog šampiona.
Dimitrovov nedostatak pokušaće da nadomesti Sten Wawrinka koji će biti prvi nosilac. Ipak, ako se setimo njegovog nastupa na Australijan openu onda se ne bi baš zaletali na njega i uglavnom pratili njegove igra, pa u odnosu na to igrali određene tipove. Posebno bi obratili pažnju na njegovu fizičku spremu koja je po nama najslabija karika kada je Wawrinka u pitanju.
Pored Wawrinke u Sofiji će igrati još Filip Kolšrajber, Žil Miler, Adrian Manarino.

Igrač na kojeg vam skrećemo pažnju jeste Andreas Sepi. Sepi je sa Italijom igrao Dejvis kupu u dalekom Japanu, a samo nekoliko dana kasnije treba da igra u Sofiji. Razdaljina je velika, vremenske zone se menjaju, a pošto Sepi više nije mladić sigurno će sve ovo uticati na njega.

Predloga u prvom danu neće biti, jer postoje šanse da neko otkaže u poslednjem trenutku, a nadamo se da je ovo bilo dovoljno za nešto lakši odabir parova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje