petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Tenis: Predlog za klađenje (Sreda)

Ponovo napominjemo da treba biti oprezan sa ovim turnirima pred velike turnire kao što su grend slemovi. Najveći favoriti uglavnom kalkulišu, a i oni slabije rangirani umeju da obore tiket, jer većina igra kvalifikacije za grend slem. Ipak, dobra stvar je što se kvalifikacije za Roland Garos igraju u isto vreme pa imamo jednu brigu manje.

Danas nam je za oko zapao meč sa turnira u Ženevi u kom će se sastati Mirza Bašić i Tenis Sandgren. Kladionice su postavile egal kvote sa čim se mi apsolutno slažemo, jer obojica ne vole šljaku i meč će sigurno biti neizvestan.

No, mi smo mišljenja da je Bašić bliži pobedi pobedi iz dva razloga.
Prvi se tiče njegove igre koja se zasniva na servisu. On spada u igrače koji ne vole da eksperimentišu i igra na svoju najjaču kartu. Ako mu protivnik ukroti servis i produži poen, Bašić u takvim situacijama gubi. Ono što je dobro za njega jesto to što je Sandgren vrlo nepredvidiv igrač, i za njega se ne može reći da je taktički potkovan. On igra u talasima i vrlo je nekonstantan. Ova podloga u Ženevi je dovoljno brza da servis ima veliku ulogu, tako da bi Bašić uz neke korektne procente prvog servisa mogao da pobedi danas.

Druga stvar tiče se Sandgrenovih igra na šljaci. Ako se ne računa turnir u Hjustonu koji je poznat kao turnir sa najbržom šljakom, Sangren se vrlo loše provodi na ovoj evropskoj šljaci. U Evropi je igrao u Monte Karlu, Barseloni, Eštorilu i Madridu. Na svim ovim turnirima je gubio u prvom kolu, i osvojio je samo jedan set. U Južnoj Americi je igrao u Buenos Ajresu, Riju i Sao Paolu i na toj turneji je ostvario samo jednu pobedu i to protiv Karbaljesa Baene. Dakle, iz ovoga se može zaključiti da je Sangren vrlo skroman kada se igra na šljaci i ne može mu se verovati.

Ovde u Ženevi je izgubio set od Haider Maurera koji ove sezone nema pobedu u glavnim žrebovima ATP turnira kao i čelendžera. Kada izgubite set od ovako lošeg igrača onda je dovoljno jasno da vam šljaka ne prija i da se na njoj ne snalazite najbolje.

Iako Bašić ne preferira šljaku danas mora biti barem blagi favorit i po ovakvoj kvoti mi mu moramo ukazati poverenje.

Predlog: Pobeda Bašića 1,93

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje