petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Tiafo i Fric za titulu u Tokiju

Poznati su finalisti ATP turnira u Tokiju. U nedelju će se za titulu boriti sunarodnici iz Amerike Frensis Tiafo i Tejlor Fric.

Plasman u finale prvi je obezbedio Tiafo nakon što je pobedio Korejca Sonvu Kvona. Rezultat je bio 2:1, po setovima 6:2 0:6 6:4. Bio je to meč pun oscilacija sa obe strane. U prvom setu dominirao je Amerikanac. Tiafo je napravio dva brejka i lako osvojio set sa 6:2.

Drugi set donosi totalno drugu priču. Tiafo je totalno stao, a Kvon sa druge strane leteo po terenu. Rezultat svega jeste maksimalnih 6:0 za Kvona na iznenađenje prisutnih.

Odlučujući set donosi najveću borbu. Obojica su se konsolidovali i držali egal sve do petog gema kada je Tiafo vezao dva brejka. Kvon je uspeo da vratai jedan brejk zaostatka, ali ostalo je samo na tome.

U drugom polufinalu Tejlor Fric je savladao Kanađanina Denisa Šapovalova. Slično kao u prvom polufinalu i ovo je rešeno tek posle tri seta, a rezultat je bio 6:3 6:7 (5:7) 6:3.

Zaista velika borba i ovaj meč je mogao lako da ode i na drugu stranu. U prva dva su odlučivale sitnice i zasluženo su obojica uzeli po set. U odlučuijućem setu Šapovalov je propustio veliku priliku, jer je imao prednost brejka. Imao je 3:1, a onda je usledio šesti gem kada se sve raspalo. Fric je vratio brejk, a nakon toga napravio za još jedan koji mu je doneo pobedu i plasman u finale.

Ovom pobedom Fric će od ponedeljka biti u prvih 10 na svetu. Tiafo i Fric su do sada pet puta odmerili snage i Fric vodi sa 4:1.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje