četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

“Torpedovanje“ Ludogoreca

Crvena zvezda je savladala Ludogorec rezultatom 1:0 i obezbedila evropsko proleće, a ono što sada već postaje standard kada su utakmice sa bugarskim klubom u pitanju su golovi sa distance i to kakvi!

Prvo odmeravanje snaga desilo se 26. jula 2016. godine, dakle pre tačno pet godina i četiri meseca. Pogodak Kataija bio je samo uvertira u momenat iz 66. minuta meča kada se Kanga namestio, video da je golman malo izleteo i poslao „projektil“ ka golu rivala. Potom i ono čuveno slavlje na tribini sa našim navijačima i utisak je kao da se baš tada stvorila neraskidiva veza između Delija i Kange…

Revanš je usledio sedam dana kasnije, Crvena zvezda nažalost nije uspela da eliminiše bugarskog šampiona, ali ponovo je viđen „projektil“. Igrao se 17. minut kada je Mičel Donald, možda za nijasnu bliže nego Kanga u Razgradu, zahvatio loptu i  uz malu pomoć golmana Stojanova koji nije najbolje intervenisao, uspeo da pogodi.

Pet godina kasnije, ponovo Kanga u Razgradu „utišava“ domaće navijače majstorskim pogotkom. Reklo bi se gol važniji nego prvi, pogotovo kad se uzme u obzir da je bio jedini i za pobedu. Vrlo slična situacija kao iz 2016. godine, osetio je Kanga prostor, „zategao“ nogu i u svom stilu postigao efektan pogodak.

I dok su sinoć možda baš sve oči bile uprte u Kangu da još jednom „pocepa“ rašlje, u njegove kopačke ušao je Mirko Ivanić. Sjajno je oduzeo loptu Ikokou, namestio se i postigao jedan od najlepših pogodaka ove sezone za potpunu radost više od 20 hiljada mališana koji su bili prisutni na stadionu. Takođe, važan pogodak, za pobedu i za evropsko proleće.

Čekajući neki naredni susret sa Ludogorecom i gol za TV špice…


Izvor: FK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje