petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Trećeligaš se povukao iz profesionalnog fudbala

Rukovostvo Orela, ruskog trećeligaša iz centralne zone, danas je ozvaničilo povlačenje kluba iz profesionalnog fudbala i prelazak na amaterski nivo.

Priča o prelasku “Orlova“ u Amatersku ligu provlači se još od sredine novembra, ali i toj neizvesnosti konačno je došao kraj. Tokom jučerašnjeg dana vrh ovog kluba poslao je pismo ruskom ministarstvu sporta, u kojem je jasno navedeno da razlog za prelazak na amaterski nivo proizilazi samo iz finansijskih poteškoća koja su usledila nakon prikazivanja veličine ovogodišnjeg budžeta. On je u 2016. godini iznosio oko 24 miliona rubalja, dok planirani za 2017. ima vrednost od samo 10,5 miliona rubalja, što znači da je budžet kluba srezan za skoro 60%. Pored toga u pismu stoji i da će takmičenje na amaterskom nivou itekako pomoći klubu da skupi sredstva i obnovi trenutnu ekipu, dovodjenjem talentovanih igrača iz njihove škole fudbala.

Nešto ranije ovog dana održan je i intervju sa generalnim direktorom Dimtrijem Prokopenkovim, koji je sve to i zvanično potvrdio, dok je na pitanje da li klubu preti bankrot ukratko izjavio sledeće: “Od bankrostva nema ni traga ni glasa, ali jednostavno sredstva za nastavak profesionalnog takmičenja nisu dovoljna i svi u rukovodstvu mislimo da je prelazak na amaterski nivo najbolja opcija za sve, prvenstveno za klub koji poseduje više od 55 godina dugu istoriju“.

Orel je, kao takmičar centralne zone Profesionalne Fudbalske Lige, u prvom delu sezone ostvario učinak od 3 pobede, 6 remija i 6 poraza, tako da sa trenutnih 15 bodova zauzimaju 11. poziciju.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje