petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Trener Zvezde pred derbi: Vrela krv i hladna glava za pozitivan rezultat

Fudbaleri Crvene zvezde će sutra od 18 časova i 30 minuta odigrati 170. večiti derbi, a očekivanja pred utakmicu izneo je šef stručnog štaba Miloš Milojević.
– Derbi je utakmica koja je svetkovina srpskog fudbala i možda naši i njihovi rezultati to ne oslikavaju, i nije to interesovanje kao inače, ali svi imamo obavezu da održimo tu utakmicu na najvećem mogućem nivou. Prilazimo joj maksimalno ozbiljni sa identičnim stavom kao i uvek – da pobedimo, bez obzira na to da li igrali kod kuće, na strani, u Evropi, uvek idemo na trijumf. Poštujemo rivala, „ranjeni lav“ je najopasniji, ali cenimo sebe i mislim da imamo kvalitet i samopouzdanje da odigramo dobar meč i ostvarimo pozitivan rezultat – počeo je Milojević.
Za derbi nije potrebna dodatna motivacija.
– Neće biti teško motivisati igrače za derbi, jer je to velika utakmica. Možda igrači nisu mnogo motivisani kad idemo van Beograda, ali ovde jesu. Za derbi nam treba vrela krv i hladna glava, da to izađe na dobro. Pokazali smo i u prošlom derbiju da možemo da igramo dobar fudbal, nekih 40 minuta je to trajalo, a sada je cilj da povećamo. Ne mislim da su igrači u komforu, ali ljudski mozak tako funkcioniše da pokušaš da uložiš minimalno i ostvariš maksimalno. Nije drugačije ni kod igrača, pogotovo ovih sa šest titula. Treba biti kritičan, ali i pravedan prema njima, jer je to veliki podvig, ali moj posao i svih u klubu je da tražimo više. Možda mi očekujemo previše, a oni daju koliko je potrebno da bude plus 20. Ne možemo da budemo nerealni. 
Biće prostora za mlade igrače do kraja sezone.
– Kao što rekoh, smatram da za derbi nije potrebna ni motivacija, ni neki dodatni razgovor. Na treningu pršti, možda ne bi verovali, ali tako je. Imamo situaciju da pored toga što osvajamo titule, možemo da formiramo igrače, znamo koliko javnost to voli. Videli ste trend i dok smo jurili titulu, igrali su, nadam se da će i još više. Ne kategorišem ih kao mlade, već su to dobri igrači koji su u Zvezdi i zaslužuju da igraju. Sad su željni, orni i nek privedu prvenstvo kraju. Ne kalkulišemo, ali uvek možemo da stavimo pet mladih igrača da vidimo gde su i šta su, te da na taj način stiču iskustvo kroz kontinuitet. 
Uprkos osvojenoj tituli, tu se ne završavaju ambicije našeg kluba kada je reč o aktuelnoj sezoni.
– Ne menja se ništa kada su ciljevi u pitanju, sve ono što pričam od kada sam došao je tako. Prvo je bilo da odigramo korektno Evropu i mislim da jesmo i u te dve utakmice gde smo trebali da ostvarimo bolji rezultat, nismo, te smo eliminisani. Titula je bila prioritet, Kup Srbije je takođe, pogotovo kad ste u Zvezdi i branite trofej, ali je cilj i da se stvori baza mladih igrača koja može da donese rezultat i zaradu. To je cilj, vodim računa o tome i znam šta sam i kad govorio, tako da ne postoji tačka od koje sam odstupio. Već na pripremama sam video koliko ko može da dobije minuta, neki su igrali i više i vidi se da imaju kvalitet, ali im fali kontinuitet. Nije dovoljno da ste mladi i u Zvezdi, nego da imate i statistiku da vas prepoznaju na većem tržištu. 
Ipak, kada je u pitanju sastav za sutra, nema kalkulacija.
– Svako treba da bude motivisan, nebitno da li će početi ili ući s klupe. Nije problem da se iko zameni posle 20 ili 50 minuta. Sutra će da igraju najbolji za taj meč, a do kraja sezone imamo još osam utakmica, ako u kupu uđemo u finalu i priliku da se svi pokažu. Samo dva igrača kod mene još nisu igrala, to su Spajić i Miladinović. Neko ko je Katai ili Dragović igra redovno, neko manje, ali su svi u konturama naglasili šta i koliko mogu. 
O zdravstvenom biltenu.
– Milunović i Nikolić nisu spremni, svi ostali su na raspolaganju.
Žali Milojević što će se derbi igrati pred praznim tribinama.
– Derbi bez publike nije derbi i fudbal se igra zbog navijača. Videli ste, gde god je atmosfera bila fudbalska, a ne pozorišna, svi su se osećali bolje, međutim, odluka je doneta. Što se mene tiče, voleo bih da bude 20 hiljada njihovih i 20 hiljada naših, pa ko je glasniji nek se više čuje, mada znam da bi to bili mi. Tako da, nama će sigurno biti teže. 
Osvrnuo se Milojević na činjenicu da večiti rival nije previše efikasan ovog proleća.
 Nadamo se da neće dati gol ni nama. Mislim da su drugu utakmicu protiv Čukaričkog odigrali korektno, imali peh sa primljenim golom, ali statistički i subjektivno, mislim da su bili za nijansu bolji od rivala, tako da nije bio realan rezultat. Međutim, svaka čast Čukaričkom na pobedi, to se piše.
Zvezda je prva, ali se rovovska bitka bori ko će da zauzme ostale pozicije koje vode u Evropu.
– Svi smo navikli na dvojac – Zvezdu i Partizan, ali ako je TSC dovoljno dobar ili Čukarički, nemam problem da budu pri vrhu, jer se na teren sve vidi. Kad imaš 20 poena više od protivnika to deluje lako, ali treba imati karakter pa pobediti u Nišu i Novom Pazaru u zadnjem minutu. Tu se osvaja titula. Dobro, sad u Engleskoj se možda direktno reši pitanje šampiona, ali Arsenal da je pobeđivao „male“ utakmice bio bi prvi. Mislim da svi, i Zvezda, i Partizan, i TSC, i Čukarički, i Vojvodina treba da budu bolji za 20 posto, jer se tako diže nivo srpskog fudbala. Takođe, kad uslovi za igru budu bolji za 50 posto, kad medijski bude to još više ispraćeno i kad se ne budu tražili problemi gde ih nema, već se konstruktivno pristupalo rešenjima, biće bolje.
Cilj do kraja sezone – sve pobede.

– Bio bih zadovoljan da pobedimo sve utakmice do kraja i osvojimo kup. Svaka pobeda, pa čak i na treningu mi je draga – zaključio je Milojević.


Izvor: FK Crvena zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje