petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Turnir života za Švajcarca

Švajcarski teniser Mark Andrea Hisler igra ove nedelje možda i najbolji turnir u karijeri. Hisler je obezbedio plasman u finale ATP turnira u Sofiji nakon što je savladao Italijana Lorenca Musetija sa 2:0, po setovima 7:6 (7:5) 7:5.

Bio je to jedan izuzetno izjednačen meč koji je na kraju otišao na stranu Hislera samo zato što je Švajcarac bio malo skoncentrisaniji u ključnim trenucima. Tokom celog meča servis je bio u prvom planu i igre gotovo da nije bilo.

U prvom setu nije viđena brejk lopta, pa se u skladu sa tim otišlo u taj brejk. Hisler je gubio sa 5:1, ali je nekim čudom uspeo da preokrene na 7:5.

Drugi set donosi sličnu igru. Servis i dalje u prvom planu, a prva brejk lopta viđena je tek u devetom gemu drugog seta kada je Hisler bio na pragu da izgubi servis. Ipak, Švajcarac u pravom trenutku pronalazi najbolje udarce i spašava svoj servis. Pritisak je sada bio na plećima Musetija i on to nije uspeo da iznese. U gemu kada je servirao za taj brejk Museti je odigrao najgori tenis i ispustio servis, a samim tim i pobedu.

Hisler će za prvu ATP titulu igrati protiv boljeg iz duela Siner/Rune.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje