subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

U Formuli 1 sve po starom, Ferštapen nastavlja da niže pobede

Vozač Red Bula Maks Ferštapen nastavlja surovo da dominira u Formuli 1. Mladi Holađanin je danas slavio na trci za Veliku nagradu Mađarske, što mu je sedma uzastopna pobeda, a deveta u sezoni. Feštapen je ovom pobedom obezbedio i novi rekord za Red Bul po broju uzastopnih pobeda. Pobedili su na 12. trci za redom i tako oborili rekord Aertona Sene i Alen Prosta iz 1988. godine.

Drugo mesto pripalo je Landu Norisu iz redova Meklarena, dok je treći bio Serhio Peres, timski kolega Maksa Ferštepena.

Pitanje pobednika rešeno je već na startu trke. Luis Hamilton je imao pol poziciju, ali očajan start ga je koštao dosta boljeg rezultata. Britanac je pao na četvrto mesto. Prvo ga je pretekao Ferštapen, a nakon toga dvojac Meklarena Lando Noris i Oskar Pjastri. Od tog trenutka Hamilton nije mogao da uhvati pravi ritam i san o pobedi se raspao kao kula od karata.

U duelu Meklarenovaca bolji je bio Noris. Pjastri je bio brži na startu, no nije uspeo da održi isti tempo. Pretkli su ga prvo Noris, a nakon toga i Serhio Peres koji je nakon zamene pneumatika imao veoma dobar ritam. Bez većih problema je prestigao prvo Hamiltona, a nakon toga i Pjastrija, te se našao na podijumu.

U samom finišu trke Hamilton je imao sjajan ritam i bio je veoma blizu da prestigne Peresa. Na njegovu žalost ponestalo mu je krugova pa se morao zadovoljiti četvrtim mestom. Peti je bio pomenuti Pjastri ispred Džordža Rasela. Sedmo i osmo mesto pripalo je dvojcu Ferarija Sarlu Lekleru i Karlosu Sainsu, a prvih deset su kompletirali Fernando Alonso i Lens Strol.

U generalnom plasmanu ubedljivo vodi Ferštapen sa 281. bodom. Drugi je Peres sa 171. Sampionat Formule 1 se nastavlja sledećeg vikenda kada je na programu trka za Veliku nagradu Belgije.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje