nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

U januaru počinje Regionalna liga, Beograd i Dubrovnik domaćini polufinalnih turnira

Regionalna vaterpolo liga počinje sredinom januara naredne godine, odlučilo je rukovodstvo takmičenja, na radost ljubitelja vaterpola u regionu.

Zbog pandemije koronavirusa Regionalna liga će se igrati u drugačijem formatu, organizovaće se dva turnira sa po šest timova (od 14. do 17. januara), a učestvovaće ekipe koje su to pravo stekle na osnovu rezultata iz sezone 2019/20. Tako su u ovom trenutku poznata imena 11 klubova, a 12. će biti Primorje ili Partizan, nakon što odigraju baraž mečeve.

Na sajtu takmičenja se navodi da je klubovima ostavljena mogućnost da se dogovore da li će odigrati jednu ili dve utakmice baraža, a predviđeni termini su 4, 9. i 13. januar 2021. godine.

Turnir grupe A, biće organizovan u Beogradu i na njemu će učestvovati Mladost iz Zagreba, Crvena zvezda, Jadran iz Splita, Šabac, Mornar i pobednik duela Partizan – Primorje.

Na turniru grupe B, koji će se igrati u Dubrovniku, učestvovaće Jadran iz Herceg Novog, Primorac, Budvanska rivijera, Radnički iz Kragujevca, Solaris iz Šibenika i domaćin Jug.

Sve ekipe će odigrati po pet mečeva na turniru, a plasman na finalni turnir će obezbediti po dve prvoplasirane ekipe sa turnira u Beogradu i Dubrovniku. Finalni turnir će se održati u Zagrebu 26. i 27. marta.

Podsećanja radi, trofej u Regionalnoj ligi brani Mladost iz Zagreba koja je prošle sezone, pobedila Jadran iz Herceg Novog u polufinalu, a zatim i Jug iz Dubrovnika u velikom finalu.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje