petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ubedljiv poraz srpskih vaterpolistkinja na startu Evropskog prvenstva u Splitu

Srpske vaterpolistkinje pretrpele su ubedljiv poraz na startu Evropskog prvenstva u Splitu, pošto je od njih u prvom kolu bolja bila selekcija Španije, aktuelni evropski šampion, rezultatom 32:3 (6:1, 8:2, 8:0, 10:0).

Srpske vaterpolistkinje su posle odlične akcije povele u trećem minutu meča golom Nade Mandić, koja nastupa upravo u španskom šampionatu. Međutim, Španija je sredinom prvog perioda izjednačila, a zatim je nanizala još pet golova do kraja prve četvrtine i povela 6:1.

Serija je trajala do 8:1, a zatim je, samo na kratko, novim golom prekinula Mandić. Do kraja prvog poluvremena u listu strelaca se upisala i Hristina Ilić, posle dve četvrtine je bilo 14:3, a do kraja utakmice tresla se samo mreža Srbije, koju je u prvom poluvremenu branila Nikolina Travar, a u nastavku Vanja Lazić.

Novi meč selekcija Dragane Ivković igra u nedelju od 10 sati protiv Francuske, a dan kasnije počinje takmičenje za vaterpoliste.

 Počeli smo dobro ali naravno znali smo da nismo isti nivo. Nismo imale kontrolu u napadu, lako smo gubile lopte. To je rezultiralo lakim golovima a zatim i pad koncentracije i borbenosti. Toliku razliku nisam očekivala i verujem da možemo mnogo bolje. Znamo Francusku, igrali smo dva puta, trenirali zajedno. Neće biti lako i mislim da će presuditi glava – kaže Dragana Ivković.

Hristina Ilić je posle utakkmice rekla:

– Hladan tuš. Moramo bolje to je jasno. Sigurna sam da će već protiv Francuske to biti igra koju želimo.

Lolita Avdic Srbija Spanija EP Split 2022
(Foto: Aleksandra Krupanič, Vaterpolo savez Srbije)

Sa dva gola istakla se Nada Mandić:

– Možda najteži rival na prvenstvu. Toliko medalja imaju. Mislim da je i Italija u tom rangu ali verujem da će biti bolje. Ovo nije sve što znamo, mislim da su i mlađe igračice bile pod tremom i da je sada i taj problem rešen. Francuska je ekipa protiv koje uz Slovačku tražimo prolaz. Dobro ćemo se pripremiti i daćemo sve od sebe.

Lolita Avdić je dodala:

– Daleko su iskusnije, bolje… Mislim da smo dali sve što je mogli. Bitno je da protiv Francuske odigramo maksimalno dobro, znamo ih i sigurna sam da imamo šanse. Potrebna nam je bolja kontrola lopte, komunikacija i veći fokus. Nadamo se.

Srbija – Španija 3:32 (1:6, 2:8, 0:8, 0:10)

SRBIJA: Lazić, Švec, Avdić, Milićević, I. Lujić, Mišković, Kaplarević, Mandić 2, Vuković, Ilić 1, Miladinović, Popov, Travar. Savezni trener: Ivković.

ŠPANIJA: Ramos, Frigola 3, Rodrigez 4, Munjoz 3, Vivas 3, Gonzales 5, Baril 2, Karasko, Ariza 3, Amoros 2, Godo 2, Arones 2, Marti. Savezni trener: Oka.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje