petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

UEFA LŠ: 55 klubova u trci za najboljeg na Starom kontinentu

Barselona je novi prvak Evrope a istovremeno i prva na novoj klupskoj rang listi UEFA…

UEFA je objavila listu od 55 klubova koji ulaze u tekuće sezonsko izdanje UEFA Futsal lige Šampiona. Najboljih devet klubova prema UEFA koeficijentu ima siguran nastup u Glavnoj rundi takmičenja (TOP 32), dok preostalih 46 klubova svoj put započinje u Preliminarnoj rundi.

Španija, Portugal, Rusija i Kazahstan imaće po dva kluba u predstojećem ciklusu elitnog takmičenja na Starom kontinentu, a svi će započeti takmičenje u Glavnoj rundi. Uz njih, mesto u TOP-32 ima osiguran i slovenački šampion Dobovec koji se nalazi na odličnom 9. mestu klupske UEFA liste.

Prvak Srbije KMF Crvena Zvezda se nalazi na 22.mestu i krenuće u najjače takmičenje iz Preliminarne runde (Crvena Zvezda ima UEFA koeficijent 4,667 kao i prvak Holandije Hovokubo, koji se nalazi na 23. mestu).

UEFA Futsal liga Šampiona se zbog situacije s korona-virusom ove sezone igra u izmenjenom formatu. Naime, čitav turnir će se odigrati po nokaut sistemu na jednu utakmicu, gde će se žrebom odrediti domaćin. Na završni turnir će se plasirati osam klubova.

Žreb Preliminarne runde takmičenja biće na programu 27.oktobra tekuće godine, a utakmice su na rasporedu od 24. do 29.novembra. Glavna runda takmičenja tj. TOP-32 je na rasporedu od 12. do 17.januara naredne godine, dok je završna runda TOP-16 uoči završnog turnira zakazana između 16. i 21. februara 2021.godine. Termin održavanja završnog turnira UEFA Futsal lige prvaka još nije poznat, ali bi se trebao održati negde u aprilu ili maju naredne godine.


Izvor: futsalsrbija

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje