petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Umber zakazao duel sa Rubljovim u Haleu

Francuski teniser Ugo Umber plasirao se u finale ATP turnira u Haleu nakon što je savladao Kanađanina Feliksa Ožea Aliasima. Posle borbe koja je trajala dva i po sata Umber je slavio rezultatom 2:1, po setovima 6:4 3:6 7:6 (7:5).

Nije krenulo dobro po Francuza, jer je prvi do brejka stigao Feliks. Mladi Kanađanin je napravio brejk u drugom gemu, ali tu prednost nije uspeo da potvrdi. Umber je već u sledećem gemu vratio brejk i polako preuzimao konce meča. Francuz je bio dosta bolji igrač, a to je materijalizovao brejkom u sedmom gemu koji mu je doneo prvi set.

Drugi donosi sličan scenario samo sa obrnutim ulogama. Prvi do brejka stiže Umber, ali onda Feliks uzvraća ribrejkom i potom sa još jednim brejkom izjednačuje na 1:1.

Treći odlučujući set donosi sigurnu igru sa obe strane . Obojica su se opredelili da pre svega sačuvaju svoj servis. Serveri su radili sjajan posao, te nije viđen nijedan brejk. U skladu sa tim otišlo se u taj brejk u kojem je bilo mnogo drame, ali u takvim okolnostima se bolje snašao Umber.

Francuz će u finalu igrati protiv Rusa Andreja Rubljova koji je nešto ranije savladao Gruzijca Nikoloza Basilašvilija.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje