petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Uvod u sportsko investiranje i vrednost

Uspešni sportski kockari tržište sportskog klađenja vide kao poslovnu priliku ili kao priliku za investiranje. Kako „tvrdi kladioničari“ profitiraju na duge staze? Na koji način ostvaruju prednost? U ovom članku ćemo videti na koji način profesionalni menadžeri zarađuju dugoročne povrate i na koji način i mi možemo primeniti slične tehnike koje će nam pomoći u našem sportskom hendikepu. Za one koji još nisu odabrali pouzdanu kladionicu, možete koristiti neku kao što je mozzart. Pouzdana kladionica sa dugom istorijom.

Neki investitori traže vrednost tako što postaju kontrainvestitori. Drugi su inercioni investitori. Još jedna strategija podrazumeva praćenje vođstva “pametnih investitora” kao što su uspešni menadžeri fondova ili poznati investitori kao što je Voren Bafet. Ispod ćemo videti koje sličnosti možemo pronaći u arena sportskih investicija. Informacije na ovom sajtu su namenjene zabavi i isključivo u edukativne svrhe. Korišćenje ovih podataka prilikom kršenja bilo kakvih federalnih, državnih ili lokalnih zakona je zabranjeno.

Kontrainvestiranje i vrednost

Mnogi od nas su čuli izraz “kontrainvestiranje”. Koje se razmišljanje krije u glavi kontrainvestitora? Ukoliko svi mrze deonice (ili drugo investiranje), te deonice mogu biti podcenjene i biti dobra dugoročna investicija. Istorijski gledano, kupovina “vrednosnih deonica” je bila jedna od najboljih metoda investiranja na tržištu deonica.

Slično tome, na sportskom tržištu možemo profitirati pronalazeći vrednost i kladeći se na podcenjene timove. Neki hendikeperi pažljivo prate sportive i mogu pronaći vrednost u raznim mečevima i igrama. Ukoliko određeni meč ima više od 75% opklada na jednoj strani, to često znači da opšta javnost precenjuje tu stranu. Kao rezultat toga često postoji “vrednost” u uzimanju druge strane ove opklade. Ovo se pokazalo kao profitabilna strategija kod sportskog investiranja u glavnim američkim sportovima.

Neki sportski investitori napominju da je ovo posebno korisno za “velike igre” kao što su igre sa nacionalnim emitovanjem, rivalstva ili druge igre koje privlače pažnju “opšte publike”.

Na primjer, recimo da New England Patriots igraju protiv New York Jetsa i 85% opklada dolazi na Patriotse. Ovo je često pokazatelj da sportsko tržište precjenjuje Patriote (i podcjenjuje NY Jets). Istorijski gledano, uzimanje NY Jetsa i “Klađenje protiv javnosti” bila bi profitabilna igra.

Inerciono investiranje

Neki trgovci vole “vrele deonice” ili da “prate trendove” na finansijskim tržištima. Drugi trgovci uspeh pronalaze u koršćenju “kontra-trend” sistema. Slično tome, Mnogi sportski investitoriaktivno prate pomeranje pravca i raspored poena u raznim sportovima. Neki hendikeperi pokušavaju da prate “kretanja steam-a” i posmatraju pomeranja materijalne linije. Drugi pak tragaju za vrednošću dok se raspored poena menja na sportskom tržištu. 

Pametan novac: Investirajte sa najboljima

Prilikom objavljivanja vesti da je Voren Bafet zauzeo mesto u kompaniji, deonice toga dana prave velika kretanja. Investitori žele da imitiraju te “zvezde” i često kupuju neke od istih akcija koje poseduju vrhunski zajednički fondovi i najbolji hedž fondovi. U svetu sportskog investiranja postoje “pametni” ili “pametan novac” igrači koji su profitabilni na duže staze. Kako da “pratimo pametan novac?”

Možete dobiti indikaciju gde se “pametni” klade. Ukoliko je opšta javnost (na osnovu Procenta opklada) na jednoj strani igre, ali se raspored poena pomera u suprotnom pravcu, to je često pokazatelj da “veliki novac” (i najverovatnije “pametni novac”) zauzima poziciju u pravcu kretanja linije (i suprotno javnosti).

Na primer, recimo da New England igra protiv Green Bay-a na Superbolu i da se linija otvara na New England – 14.5. Recimo da je 80% opklada na New England ali se linija pomera na dole sa -14.5 na -13.5. Iako 8 od 10 opklada dolazi na Ptriots-e, ovo može biti pokazatelj da opklade sa velikim novcem dolaze na Packers-e. Ovaj indicator “pametnog novca”  se pokazao kao moćan alat za sportske investiture koji koriste naše informacije o sportskom tržištu.

Uživajte u igrama!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje