utorak, 30. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Velika borba i plasman Krajinovića u polufinale Sofije

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u polufinale ATP turnira u Sofiji, nakon što je savladao Poljaka Kamila Majčraka. Posle borbe koja je trajala dva sata i petnaest minuta Krajinović je slavio rezultatom 2:1, po setovima 6:3 4:6 6:3.

Očekivano težak meč za Krajinovića, jer je Majčrak u dvoranskim uslovima jako nezgodan protivnik.

Danas je Krajinović na mahove igrao perfektan tenis. To se pre svega odnosi na ritern, koji je danas radio odlično, ali igra na brejk lopte je morala biti bolja.

U prvom setu dosta više igre viđeno je na servis Majčraka. Poljak je odolevao u prvom delu seta, ali u finišu je Krajinović napravio dva brejka i poveo sa 1:0.

Odgovor Poljaka je stigao veoma brzo. Na startu drugog seta iskoristio je mali mini pad u igri Krajinovića i napravio brejk za 2:0. Od tog trenutka se fokusirao na svoj servis i to radio veoma dobro, što mu je donelo izjednačenje.

Ipak, u trećem setu isplivava suvi kvalitet Krajinovića. Ponovo je ritern bio na nivou i to se odmah odrazilo na igru. Rano je Krajinović napravio brejk i imao još nekoliko šansi za dupli brejk. Mogao je Krajinović biti surovo kažnjen za sijaset propuštenih šansi. U servis gemu u kojem je servirao za meč Majčrak je došao do brejk lopti, ali Krajinović u pravo vreme pronalazi najbolje udarce i na kraju zasluženo ide u narednu fazu turnira.

Za plasman u finale Krajinović će igrati protiv Italijana Janika Sinera.

Ostali rezultati:

Điron – Milman 6:4 6:2
Monfis – Mager 6:2 6:2
Siner – Dakvort 7:6 (7:4) 6:4

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje