nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Veliki preokret Alkarasa za četvrtfinale u Montrealu

Španski teniser Karlos Alkaras plasirao se u četvrtfinale mastersa u Montrealu. Prvi teniser sveta je posle velike borbe i preokreta savladao Poljaka Huberta Hurkača. Po setovima je bilo 3:6 7:6 (7:2) 7:6 (7:3).

Bez ikakve sumnje jedan od najboljih mečeva u dosadašnjem delu turnira. Hurkač je igrao nestvarno dobar tenis, ali ni to nije bilo dovoljno da se dobije Alkaras.

Prvi set rešen je u ranoj fazi. Hurkač stiže do brejka već u drugom gemu i tu prednost čuva do kraja seta. Na najbolji mogući način Hurkač je otvorio i drugi set, brejkom. Ipak, na njegovu žalost prednost nije uspeo da potvrdi. Usledila je mirna faza meča u kojoj je servis bio u prvom planu, a rezultat cele priče jeste taj brejk koji Alkaras dobija rezultatom 7:2.

Momentum se okrenuo na stranu Španca, što on koristi da napravi brejk u trećem gemu, a nakon toga i u petom. Pri rezultatu 5:2 za Alkaras niko nije očekivao da će se Hurkač vratiti, ali to se desilo. Perferktno je odigrao Poljak, vratio oba brejka i odveo meč u taj brejk na oduševljenej svih prisutnih na stadionu.

Koliko je mentalno jak Alkaras pokazao je i taj brejk. Bez obzira na propuštene šanse, nije paničio. Brzo se konsolidovao i taj brejk trećeg seta odigrao gotovo bez greške, te zasluženo ide u četvrtfinale gde ga čeka Amerikanac Tomi Pol.

Ostali rezultati:

Fokina – Rud 7:6 (7:4) 4:6 7:6 (7:4)
Mekdonald – Raonić 6:3 6:3
Medvedev – Museti 6:4 6:4
De Minor – Fric 7:6 (9:7) 4:6 6:1
Monfis – Vukić 6:4 6:4
Pol – Giron 6:3 6:2

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje