ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Veliki preokret Đokovića protiv Đerea

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo US Opena. Đoković je posle dosta muka i peripetija savladao sunarodnika Lasla Đerea. Rezultat je bio 3:2, po setovima 4:6 4:6 6:1 6:1 6:3.

Fenomenalan meč sa obe strane i još jedan pokazatelj da Đere može da igra sa svima na ATP turu samo je neophodno samopouzdanje. Danas je Đere potpuno nadigrao Đokovića u prva dva seta. Odigrao je baš u Đokovićevom stilu. Napravio je na vreme brejkove u prva dva seta i stečenu prednost sačuvao bez problema.

Ipak, zašto je najbolji teniser svih vremena Đoković je pokazao u nastavku meča. Maksimalno je podigao nivo igre, a ruku na srce nije se moglo očekivati od Đerea da u onakvom ritmu odigrao ceo meč. Izgubio je dosta energije Đere što se najbolje osetlio na servisu. Đere je u trećem i četvrtom setu osvojio samo dva gema, a konkretno izgubio je šest od sedam svojih servis gemova.

Momentum se potpuno okrenuo na stranu Đokovića koji je u petom setu u ranoj fazi seta napravio još jedan brejk i priveo meč kraju.

Naredni protivnik Novaka Đokovića biće možda i najveće iznenađenje na turniru Hrvat Borna Gojo.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje