četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

F1: Velika nagrada Bahreina – Predlog za klađenje

Klađenje na Auto-moto sportove možda nije pametno na duže staze, ali sa vremena na vreme pojavi se određena trka koju i te kako vredi ispratiti. Ove nedelje se vozi trka za Veliku nagradu Bahreina i mi tipujemo na pobedu Luisa Hamiltona, čija se pobeda plaća neverovatnom kvotom 2,85.

Ne sećamo se kada sam sa većim nestprljenjem čekali neku F1 trku. Prethodnih par sezona je proteklo u apsolutnoj dominaciji Mercedesa i Luisa Hamiltona, a kako stvari stoje tako će biti i ove godine samo malo blaže. Ova trka u Bahreinu je pokazala da Mercedes ima određene slabosti, a to su meke gume. To je juče Maks Ferštapen najbolje demonstrirao, jer je imao skoro četiri desetinke prednoti u odnosu na Luisa Hamiltona.

Ipak, trka je trka i po nama ova kvota na Hamiltona ima određeni value. Mercedes je čini se sve ovo planski odradio, jer je znao da mu meke gume neće biti od koristi tokom trke. Ako gledamo Q2 deo kvalifikacija u kojima su i Mercedesi i Ferštapen vozili na žutim gumama, tu vidimo da je Mercedes dosta bolji, i da na duže staze ima dosta jači tempo. Upravo na žutim gumama oba tima startuju trku tako da tu vidimo šansu za Hamiltona.

Na sve ovo treba dodati i faktor zvani Valteri Botas. Finac je defakto vozač broj 2, čiji je zadatak da služi Hamiltonu na stazi. S obzirom da je Serhio Perez imao loše kvalifikacije (njegov posao je baš da uspori Botasa, a da se Hamilton i Ferštapen trkaju) očekujemo da Botas usporava Ferštapena, a da Luis sve to iskoristi.

Mečka je bez ikakve sumnje jača i konačno imaju izazov, a kada imaju izazov onda su uglavnom na vrhunskom nivou.

Kvota brutalno dobra i svakako vredna rizika.

Predlog za klađenje: Pobeda Hamiltona 2,85

Ulozi svakako simoblični i ne veliki. Ovo se igra čisto da bi trka bila zanimljivija za praćenje.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje