utorak, 30. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Vimbldon Dan 10: Predlozi za klađenje – Sreda 7. Jul

Danas su na programu četvrtfinalni mečevi muškog dela Vimbldona. Kvote su ponovo srozane, te je teško odabrati pravu kombinaciju. Mi ćemo u ovom članku svaki meč analizirati kroz par rečenica i dati neki naš sud, a vi na osnovu prikazanog odlučite šta vam je najbolje za odigrati.

14:00 Denis Šapovalov – Karen Hačanov

Program danas ostvaraju Šapovalov i Hačanov. Još juče nam je u glavi bilo da zatežemo dobrano na Šapovalova, ali kladionice su dale tako jadnu kvotu da to nije vredno pomena. Mladi Kanađanin je pametno propustio Rolan Garos da bi se 100 % oporavio i spremio za Vimbldon. Za sada igra sjajan turnir. Servis radi savršeno, forhend odličan, a bekend slajs je prava noćna mora za protivnike. Oduševljeni smo partijom Šapovalova protiv Aguta. Španac je poznat kao igrač koji protivniku kvari ritam, ali to nije omelo Šapovalova. Kanađanin je napadao, dominirao u razmenama i bez većih problema dobio sa 3:0.
Sa druge strane Hačanov koji je posle sto godina odigrao dobar turnir. Njegov meč sa Kordom nije vredan pomena, jer je to bio meč u kojem je pobedio manje lošiji igrač. Taj peti set će ući u anale, jer je u njemu viđeno čak 13 brejkova. Na tome bi im i žene pozavidele. Hačanov zaista ništa specijalno, ako nas pitate. Puno oscilacija, dosta grešaka, ali eto provukao se nekako.
Danas po nama nema šanse, ali kvota 1,35 za četvrtfinale Vimbldona je jako smešna.


14:30 Novak Đoković – Marton Fučovič

Da je Novak Đoković sam pred početak turnira birao protivnike na ovom Vimbldonu, verujemo da ne bi ispalo ovako lako. Zaista, prvi teniser sveta igra možda i najlakši turnir u karieri, jer protivnici koji njemu dolaze u ovoj fazi turnira su zaista smešni. Danas će igrati protiv Mađara Fučoviča koji je napravio iznenađenje i izbacio Andreja Rubljova. Bio je to meč u kojem je Mađar igrao kao transu. Rubljov je brisao pod sa njim tokom cele sezone, ali u ovom meču se skupilo sve na strani Mađara, te je kroz pet setova Fučovič otišao dalje.
Nema ovde mnogo polemike, Đoković je izraziti favorit samo je pitanje koji će rezultat biti. Mi smo mišljenja Fučovič ima u sebi dovoljno snage i kvaliteta da bar jedan set zakomplikuje. On spada u onu grupu igrača koji traže protivnikove greške. Biće dugih razmena, a to Đoković generalno ne voli. Verujemo da bar jedan set ide u produžetak što bi bilo dovoljo za over gemove.


16:00 Mateo Beretini – Feliks Ože Aliasim

U onoj najavi pred sam početak turnira napomenuli smo da treba obratiti pažnju na Matea Beretinija i bili smo u pravu. Italijan igra sjajan tenis već nekoliko meseci unazad. Imao je sjajnu sezonu na šljaci, titulu u Beogradu i sjajan Rolan Garos. Nakon toga osvaja Kvins i eto ga sa pola gasa u četvrfinalu Vimbldona. Samopouzdanje je na visokom nivou. što i sam napominje. Apsolutno nije bitno ko je sa druge strane, jer kada on igra dobro onda može da igra sa svima.

Danas igra protiv Feliksa Ožea Aliasima kojem su se zvezde poklopile na ovom turniru. Mladi Kanađain je imao sreće da mu prvo Nik Kirjos preda meč zbog povrede, a do povrede je bio u podređenom položaju. Nakon toga je imao sreće da Nemac Aleksander Zverev uključi svoj mod samodestrkucije sa duplim greškama. Dosta toga mu se poklopilo, ali treba reći i da je i zaslužio sve to.
Beretini je svakako favorit, ali eto možda bude malo drame, prosto mora negde da je bude. Mi očekujemo pobedu Beretinija i četiri seta.


16:30 Rodžer Federer – Hubert Hurkač

Da, oraganizatori su izgleda shvatili da je ovogodišnje izdanje Vimbldona jedno od jadnijih u poslednjih nekoliko godina. Turnir za sada prolazi bez velike pompe i nekih epskih mečeva na koje smo navikli kada je Vimbldon u pitanju. Jedina stvar koja može da spasi ovaj turnir jeste da Rodžer Federer igra u finalu i to protiv Novaka Đokovića.
U skladu sa tim organizatori su se poigrali sa Danilom Medvedevim. On kao drugi teniser sveta nije igrao nijednom na centralnom terenu, što je apsurd. Bio je u jako dobrom položaju u meču protiv Hurkača, ali kiša je napravila problem i pomeren za sledeći dan. U nastavku duela Medvedev nije mogao da se sastavi sa lopticom i Hurkač je u četvtfinalu.
Danas Hurkač nema promil šanse protiv Federera. Poješće ga publika koja će biti na strani Federera i eto Federer će na očajnom igrom uspeti da se domogne do polufinala. Bez ikakve dileme kec kao kuća.

Napominjemo da su ovo samo predlozi koji nisu sigurni, a igrate na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje