petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Vraća se na mesto uspeha: Dejan Savić ponovo na klupi Crvene zvezde!

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, ponovo će preuzeti ekipu Crvene zvezde, koju je predvodio u dva navrata, piše Sportski Žuirnal.

Posle odlaska Mirka Vičevića Crvena zvezda nije žurila sa izborom novog trenera. Stvari su se, kako piše Žurnal, promenile u sredu kasno uveče kada je Savić posle razgovora sa čelnicima prihvatio da pomogne klubu u kojem se proslavio kao stručnjak. Zvanične potvrde još uvek nema, čeka se konačan dogovor, koji bi trebalo da usledi vrlo brzo. Navodno, dogovor je da Savić predvodi ekipu do kraja sezone ali nije isključeno da se ugovor produži.

Savić je 2011. godine završio igračku karijeru u Crvenoj zvezdi i odmah se preselio na klupu. Prvi trofej stigao je u januaru 2013. godine, koju će navijači crveno-belih dugo pamtiti. Najpre je u sjajnoj atmosferi na Banjici Zvezda osvojila Kup pobedom nad ekipom Partizana. Nekoliko meseci kasnije u spektakularnoj finalnoj seriji, posle pet odigranih utakmica, crveno-beli su bili bolji od Radničkog u borbi za šampionsku titulu, a ubrzo su napravili veliko iznenađenje pobedom protiv Juga u finalu Lige šampiona, te su po prvi put osvojili titulu prvaka Evrope. U decembru je Zvezda zaokružila sjajnu godinu osvajanjem Superkupa Evrope, a domaće trofeje je odbranile i u narednoj godini.

Klupu crveno-belih Savić je napustio 2015. godine, kako bi mirno dočekao narednu, u kojoj je Srbija osvojila zlato na Evropskom prvenstvu u Beogradu, odnosno na Olimpijskim igrama u Riju. Posle nekoliko godina pauze, Savić je u leto 2017. godine ponovo preuzeo crveno-bele, ali je u decembru naredne godine napustio klub.

Savić se već deset godina nalazi na klupi reprezentacije Srbije, koju je predvodio do velikog broja medalja, među kojima se izdvajaju dva olimpijska, četiri evropska i jedno svetsko zlato.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje