subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Vratio se u Holandiju

Holandski fudbaler (poreklom iz Maroka) – Mohamed Ihataren vratio se u svoju rodnju zemlju, te je postao novi fudbaler aktulenog šampiona – Ajaksa.

19-godišnji ofanzivni vezista dolazi kao pozajmljen igrač do kraja kalendarske 2022. godine iz italijanskog prvoligaša, Juventusa. Uprava kluba iz Amsterdama ima mogućnost i da otkupi prava na njegov ugovor za 2 miliona eura.

„Ihattaren ima samo 19 godina i važi za jednog od najvećih talenata u našoj zemlji. Međutim, zbog određenih okolnosti, on nije igrao nijednu utakmicu dosta dugo. Sa nama će nastaviti da radi na svojoj kondiciji u mladom timu Ajaksa. Tamo onda može da pokaže da je i dalje dobar igrač kojeg poznajemo. Veoma sam radoznao. Nudimo mu ovu priliku i pomoći ćemo mu, ali naravno počinje od njega samog i on to zna“, istakao je sportski direktor kluba – Mark Overmars.

Ihataren je „ponikao“ u PSV Ajndhovenu, ali je nakon svađe sa upravom kluba (zbog odbijanja novog ugovora), tokom leta kao slobodan agent potpisao za Juventus i odmah prosleđen na pozajmicu u Sampdoriju, ali nikako nije mogao da se prilagodi na Apeninima (borio se sa depresijom), te se sada vratio u Holandiju, gde ima priliku da „oživi“ svoju karijeru koja je još uvek u dosta ranoj fazi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje