sreda, 17. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Vučević: Zamalo da završim u Juti

Na predstavljanju ekipe medijima, centar Chicago Bullsa Nikola Vučević obratio se pošalicom kako je umalo završio u Juti.

Koristim Twitter često, i lajkovao sam jednu od objava kako je Gobert prešao u Minnesotu, a moja ponuda za kuću u Juti odbijena. Ja sam samo želeo da iskoristim situaciju za dobru šalu i mnogima se dopalo. Zadovoljan sam u Chicago Bullsima i želim da napravim ove sezone korak više u odnosu na prošlu sezonu.

Mislim da smo bolji, jer imamo iskustvo igranja zajedno. A takođe smo dodali i veterana (Goran Dragić) koji će nam iskustvom doprineti razvoju.

Poslednja vam je godina ugovora, da li vas to opeterećuje, pogotvo što u Plejofu niste odigrali najbolje?

Znate kako, dugo sam u ligi, nije mi prvi ugovor. Tako da, imajući iskustvo nisam pod stresom. Verujem u svoj šut sa distance, i mislim da mogu doprineti time što ću svakako biti bolji nego lani. Ne razmišljam o tome šta je bilo, jer to ne mogu da promenim. Radio sam čitavo leto i uveren u svoje mogućnosti.

Da li smatraš da ćeš ove sezone imati više šuteva, i kako vidiš svoju rolu u ekipi ove sezone?

Smatram da sam po dolasku u Bullse bio previše pasivan, i da sam previše vremena provodio na perimetru. Pošto šutevi nisu ulazili onako kako sam želeo, trebalo mi je vremena da uđem u ritam pa sam forsirao nešto što inače ne bih. Mnogi se foksuiraju na moje loše procente šuta za 3 poena – da, bili su loši ali to nije jedino što donosim ekipi, već učestvujem u mnogim dobrim stvarima. Letos sam prostudirao sve što bi mogao da poboljšam u svojoj igri i pomognem ekipi

Očigledno je da ste se prošle sezone vi najviše žrtvovali oko uloge u ekipi, da li ćete ove sezone imati više loptu u rukama, ili to nije nužno pored DeRozana i LaVine-a?

Ne mislim mnogo o broju šuteva koje ću uzimati, više razmišljam o pozicinioniranju na terenu. Više ću se fokusirati na druge fragmente igre, manje ću razmišljati o permietru već o igri u reketu kao i o dodavanjima.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje