sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

WBSC: Južna Koreja – Australija (Najava i prognoza)

Tokio dom i Japan će ugostiti 5 reprezentacija koje se nalaze u B grupi svetskog prvenstva u bejzbolu. Čast da otvore šampionat u Tokiju imaće Južna Koreja i Australija od 04h izjutra po našem vremenu. Korejanci su apsolutni favoriti a granica poena postavljena je na 8,5.

Južna Koreja je uzela učešće na svakom svetskom prvenstvu do sad. Davne 2006. su se okitili bronzom, a tri godine kasnije srebrom. Posle Japana najbolja bejzbol nacija u Aziji. Ipak njihov progres nije onakav kakav su očekivali, pa je kvantitet igrača u MLB sve manji. Činjenica sledi 2013. i 2017. kad nisu uspeli da prođu ni 1.rundu takmičenja. Međutim ove godine imaju dosta dobrih pojačanja iz MLB, a i grupu bi trebalo proći zajedno sa Japanom, jer su tu slabi Česi i Kinezi, pored Australije. Najzvučnije ime iz MLB je Ha Seung Kim (San Diego Padres), ali i Tommy Edman (St.Louis Cardinals) koji je nedavno dobio državljanstvo Koreje. Ostalo su sve imena iz domaće lige, koja imaju itekako kvalitet. Što se tiče bacača, svi dolaze iz domaće lige, a tu je naiskusniji Yang Heyong Yong koji je na prošlom prvenstvu ostavio Australijance na nuli (ovoga puta neće bacati).

Na brdo za Korejance staje desnoruki bacač Young Pyo Ko. Član je Korejanske ekipe KT Wiz, sa kojima je već 6 punih sezona. Karijera mu je u velikom usponu, pa je uspeo da zabeleži 24 pobede prethodne dve sezone. Fastball/slider mix uz dodatak changeup i curveball.

Australija je takođe uzela učešće na svakom završnom turniru, ali bez ikakvog uspeha. Nijednom nisu prošli dalje od 1.runde a pobedili su samo 2x na 4 šampionata (Kinu 11:0 i Meksiko 17:7). Iako Australija nije bejzbol nacija, ona napreduje u svakom pogledu. Domaća liga je od 4 kluba pre par godina, došla do 8 timova 2022. U prvenstvu je bilo dosta minor league igrača, te je kvalitet bio na zavidnom nivou. Adelaid je bio pobednik, a Perth gubitnik u finalu. Upravo će oni dati najviše reprezentativaca na ovom prvenstvu. Najbolji igrač ekipe je Jordan Mc Cardle, najbolji udarač ABL lige. Od dobrih bacača tu je veteran Saupold koji je igrao upravo u Južnoj Koreji prethodnih sezona, ali on sutra neće startovati.

Startni bacač za Australiju biće Jack OLoughlin, levoruki bacač. Osvojio je titule ove sezone sa Adelaidom, te je on sam izvojevao jednu pobedu u finalnoj seriji. Veoma nezdodan slider, a changeup baca na RHH.

Mišljenje: Koreja definitivno za klasu bolja ekipa, ali kako već istorija nalaže Australija nije nimalo lak protivnik. Svaki poraz nisu jeftino platili, pa su se i neke najbolje reprezentacije mučile protiv njih. Zbog pitch limita starter na 65 pičeva, ne verujem da Young Ko može više od 4 izmene, te ovaj predlog može naći rupu u nekoj izmeni i biti isplativ.

Predlog: Južna Koreja-Australija gost 1,5+ poena 1,69kv MERIDIAN

7:8


 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje