utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

WBSC: Kina – Češka (Najava i prognoza)

Nastavljamo dalje sa predlozima iz WBSC-a. U 04h ujutru na redu je meč B grupe između Kine i Češke. Apsolutni egal kvote za pobedu, dok je granica poena postavljena na 8,5 poena.

Kina je već odigrala svoj prvi meč na turniru, izgubivši od Japana 8:1. Najbolji utisak su ostavili bacači, koji su držali apsolutni egal utakmicu do 7.izmene kad je bilo 3:1. Onda se raspala igra Kineza i Japan ih je rutinksi dotukao 8:1. Sastav ekipa čine uglavnom mladići iz domaće lige, a kao dokaz koliko je ovo jedan mlad koletkiv dolazi na današnjoj utakmici kad su bacali bacači u rasponu od 19-20godina. Jedina zvučna imena ove ekipe su: bacač Alan Carter (LA Angels minor league) i bacač Ju Kwon (KT Wiz,Koreja). Kako sam već najavljivao, velika borba će ovo biti za opstanak na WBSC za ovu ekipu.

Startni bacač će biti Fuyang Zhao, koji nastupi za domaći Jiangsu. Ima samo 21 godinu i desnoruki je bacač.

Češka se po 1.put nalazi na smotri najboljih reprezentacija sveta. Veoma veliki izazov za ovu iskusnu grupu pojedinaca, koji su jedan deo njih profesionalci, a drugi amateri koji se pored bejzbola bave i nekim drugim poslovima. Samo 3 igrača imaju anganžman u Americi a to su: Daniel Padišak (NCCA tim Charleston), Boris Večerka (Arizona Diamondbacks minor) i Willie Escala (Sussex County,nezavisna liga). Par igrača igra u Nemačkoj i Italiji, dok su ostali iz domaće lige. Ono što ovu državu svrstava jednu od najboljih u Europi u bejzbolu, jeste zasluženo nekoliko bejzbol akademija. Pre svega akademija Brno je jedna od najboljih, te za ovu repku ne treba da brinemo u budućnosti.

Upravo pojačanje sa koledža Daniel Padišek biće starter na sutrašnjem meču. Pokušaće da uđe u istoriju svoje zemlje ako pobedi na ovom meču. Ovaj mladić ima 22godine i senior je na univerzitetu Charleston Southeast. Tri vrste lopte baca: fastball,slider i changeup.

Mišljenje: Ova utakmica ima veliki značaj za obe ekipe, a ulog je opstanak na WBSC i sledeće godine. Ko izgubi, verovatno će biti 5. u ovoj grupi i moraće da traži šansu kroz kvalifikacije sledeće godine. Kina ima više iskustva na turnirima, ali ni Češka ovde ništa neće prepustiti slučaju. Prednost ove ekipe je kolektiv, koji se drži zajedno već godinama. Realno jako težak meč za prognozu, ali očekujem stegnutost kod obe ekipe i više šanse za palicu, tj dosta poena.

Predlog: Kina – Češka 8,5+ 1,82kv Meridian

Patriotski: pobeda Češke 1,80kv mnogo manji ulog

5:8


 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje