petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

WBSC: Meksiko – Portoriko (Najava i prognoza meča)

Večeras u ponoć nas čeka spektakl u Majamiju. U 1/4 finalu WBSC sastaće se Meksiko i Portoriko. Apsolutno favorita nema i sve je otvoreno, a granica poena je postavljana na 7,5.

Meksiko osokoljen pobedom u poslednjem kolu protiv Kanade, obezbedio je sebi mesto među 8 najboljih. Iako su u prvom meču izgubili od Kolumbije, 3 vezane pobede im je bilo dovoljno za 1.mesto u grupi C. Arozarena je u životnoj formi, a on upravo nastupa na Floridi za ekipu Tampe, pa mu je ovo kao domaći teren. Čovek ima avg .500 i vodeći je na turniru sa 10 RBI na 4 utakmice. Apsolutno rame uz rame su Telez i Verdugo, koji guraju gornji deo lajnapa. Meksiko ima 27 datih poena, što je skoro 7 prosek.

Startni bacač za Meksiko će biti levoruki Julio Urias, igrač LA Dodgersa. Veliki je talenat, a od početka svoje MLB karijere je u Dodgersima. Dve godine zaredom ima 15+ pobeda, a njegovi performansi su zapanjujući. Miksuje fastball/curveball/changeup. Slider je poslednje 2 godine izbacio.

Portoriko je iznenađenje turnira. Jedini meč u grupi su izgubili od favorita Venecuele, ali su i onda dali 6 poena. Redom su padali Nikaragva 9:1, Izrael 10:0 i Dominikanska 5:2. Ova ekipa ima visok grupni avg, ali se niko nešto preterano ne ističe. Lindor i Baez su dali svoj maksimum na palici u nekim ključnim trenucima, a Kike je pravio akrobacije u odbrani. Maldonado je bio dobar na 9. ali i iza plejta kao hvatač.

Na brdo za Portoriko će član Cubsa Marcus Stroman. Zaista vrhunski bacač, koji se svake godine sve više popravlja i postaje nepremostiv. Prošle godine skor 6-7, ali to samo zato što su Cubsi odigrali jednu očajnu sezonu. Ima čak 5 vrsta pitcha: fastball/slider najviše upotrebaljava, uz dodatak curveball i changeup (cutter retko).

Mišljenje: Meksiku je ovo domaći teren, a sam dokaz je 40000 navijača protiv Amerike u grupnoj fazi. Svaki igrač je u dobroj formi, imaju boljeg bacača od Portoriko i iskusnije igrače. Mana će biti opet limit od 80 ptcheva startnog bacača, ali mislim da Urias može laganih 5 izmena. No, za ovaj naš predlog to nije ni bitno, koliko je po meni ovo jako niska granica, pod napomenutim okolnostima!

Predlog: Meksiko 3,5+ 1,85 meridian Ovo će biti jedan jači ulog!

5:4


 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje