petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

WTA Madrid: Halep lako do drugog kola, Pliškova se mučila, ali na kraju pobedila

Rumunska teniserka Simona Halep uspešno je započela svoje takmičenje na turniru u Madridu. Ona je u prvom kolu bez većih problema pobedila Ruskinju Margaritu Gasparijan rezultatom 2:0, po setovima 6:0 6:4.

Halep je od samog starta nametnula svoj ritam koji Gasparijan nije mogla da prati. Veoma brzo Halep je imala 6:0 i 3:1, ali tu je došlo do opuštanja. Gasparijan je počela da igra na sve, ili ništa što joj je donelo rezultat. Uspela je Ruskinja da nadoknadi brejk zaostatka i smanji na 5:4, ali pri servisu za izjednačenje Simona Halep napravila brejk koji joj je doneo pobedu.

Halepovu u drugom kolu očekuje duel protiv bolje iz duela Konta/Risk.

Prošlogodišnja polufinalstkinja Karolina Pliškova posle mnogo muka je uspela da se plasira u drugo kolo. Ona je bila bolja od Ukrajinke Dajane Jastremske rezultatom 2:1, po setovima 5:7 7:6 (7:5) 6:3.

Pliškova je ovaj meč dobila na čisto iskustvo. Jastremska je tokom većeg dela meča bila bolja, ali kada je trebala da prelomi meč ruka joj se tad stegla. Ključni detalj meča je bio 10. gem drugog seta kada je Pliškova spasila četiri meč lopte.
Čehinja je uspela da odvede set u taj brejk, a kada je to uspela da pregrmi, kasnije je sve bilo mnogo lakše.

Pliškova će u drugom kolu igrati protiv Kozlove, ili Žang.

Ostali rezultati:

Stivens – Hercog 6:3 7:6 (7:4)
Buzarnesku – Tomljanović 6:3 6:2
Suarez Navaro – Sakari 6:3 6:3
Kerber – Curenko 6:3 6:2

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje